Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 16:58

Συλλυπητήρια επιστολή στον συμπαραστάτη και φίλο της Καλαμάτας Παναγιώτη Τέτση

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ 
Ως φίλο της Καλαμάτας αλλά και συμπαραστάτη στην περίοδο μετά τους σεισμούς του 1986, αλλά φυσικά και ως μεγάλο καλλιτέχνη, αποχαιρετά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον χαράκτη και ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση, που απεβίωσε το Σάββατο…

Ο Παναγιώτης Τέτσης ήταν μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης που μετά τους σεισμούς προσέφεραν στην Καλαμάτα έργα τους, ενώ είχε φίλους στην πόλη, τους οποίους και επισκεπτόταν.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απέστειλε στους οικείους του συλλυπητήριο τηλεγράφημα, στο οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι «αναντικατάστατος στο χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της πνευματικής μας ζωής».
Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ακόμη ότι «ο Παναγιώτης Τέτσης, ζωγράφος μεγάλου βεληνεκούς και εγνωσμένης αξίας, απεβίωσε προ ημερών. Υπήρξε εμπράκτως φίλος της Καλαμάτας, όπου είχε εκθέσει έργα του δύο φορές και την οποία επισκεπτόταν συχνά, ιδίως με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ενώ πέρυσι ο Δήμαρχος τον είχε επισκεφθεί στην Ύδρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τους σεισμούς του 1986, ο ζωγράφος δώρισε στο Δήμο έναν πίνακα, ο οποίος αναπαριστά τις Κιτριές - με τη δική του ματιά ως εξπρεσιονιστή - και κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου. Ως αποτέλεσμα της χρονικής συγκυρίας της δωρεάς, στον πίνακα υπάρχει ιδιόχειρη αφιέρωση, που γράφει: «Για τους φίλους της Καλαμάτας, νάρχονται από εδώ και πέρα όλα καλά».

Έργο του Παναγιώτη Τέτση στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας