Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 15:48

Στο Δήμο Καλαμάτας ολόκληρος ο Σιδηροδρομικός Σταθμός

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
«Επιτέλους ο ιστορικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας ήρθε στο Δήμο κατά χρήση», ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Στο Δήμο παραχωρούνται, έναντι ενοικίου 2.500 ευρώ το μήνα, ολόκληρη η ελεύθερη επιφάνεια του Σταθμού και τα δέκα κτήρια, στα οποία θα στεγαστούν το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και Σύλλογοι που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρίες, καθώς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι…

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το εκδοτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται η εταιρία που το έχει ενοικιάσει και η οποία συνδέει συγκοινωνιακώς την Καλαμάτα με την Αλβανία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έρθει προς έγκριση η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το Πάσχα στον όροφο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα έχει εγκατασταθεί το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, που τώρα στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο.
Είπε επίσης ότι ο Δήμος θα υπεκμισθώσει το παλιό καφενείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ώστε να έχει έσοδα για να καλύπτει το ενοίκιο προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ.
Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός θα ανοίξει, θα καθαριστεί, θα ηλεκτροφωτιστεί, «θα πάψει να είναι μια μαύρη τρύπα στο κέντρο της πόλης», καθώς επίσης ότι στους χώρους εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος και χώρος κίνησης πεζών, με προορισμό το κέντρο της πόλης προς το νέο Δημαρχείο στο παλιό νοσοκομείο και αντίστροφα.
Στ.Μ.