Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 13:48

Ουσιαστική ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ουσιαστική ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 
Μετά από πολλά χρόνια, τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενισχύονται ουσιαστικά με ιατρικό κυρίως προσωπικό αλλά και με νοσηλευτικό. Τον τελευταίο χρόνο έχουν ήδη έρθει αναγκαίοι γιατροί, κυρίως συμβασιούχοι βέβαια, ενώ το επόμενο διάστημα έρχονται στην Καλαμάτα άλλοι δέκα γιατροί, μόνιμοι και συμβασιούχοι, έντεκα νοσηλευτές και στην Κυπαρισσία τέσσερις μόνιμοι γιατροί…

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην Καλαμάτα έρχονται και δύο νέες ειδικότητες, του παιδοχειρουργού και του ιατροδικαστή. Τονίζεται επίσης σε γραπτή δήλωση του διοικητή, Γιώργου Μπέζου, ότι η ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα έργα εξοικονόμησής ενέργειας που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και με τα οποία έχουν εξοικονομηθεί πόροι από τους οποίους ενισχύεται ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για την πληρωμή του προσωπικού αυτού.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία έχει ως εξής: «Με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να ενισχυθούν οι Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας μέχρι τέλη Μαρτίου.
Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκδόθηκε το ΦΕΚ για την πρόσληψη ενός (1) μόνιμου γυναικολόγου-μαιευτήρα και επίσης ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2015 βάση της οποίας προσλαμβάνονται έξι (6) μόνιμοι νοσηλευτές-τριες ΤΕ και ΔΕ.
Επίσης μέχρι τέλος Μάρτη αναμένεται και η πρόσληψη –βάση της προκήρυξης του ΚΕΛΠΝΟΟ πέντε (5) νοσηλευτών-τριών και ενός (1) ιατρού εντατικολόγου διετούς σύμβασης για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σήμερα δε, ανακοινώθηκαν και οι διορισμοί οκτώ (8) επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων διετούς σύμβασης. Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβουν εργασία ένας (1) παθολόγος, ένας (1) αναισθησιολόγος, ένας (1) ΩΡΛ, ένας (1) ιατροδικαστής, ένας (1) πνευμονολόγος ΜΕΘ, ένας (1) παιδοχειρουργός, ένας (1) αγγειοχειρουργός και ένας (1) Βιοπαθολογίας.
Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εκδόθηκαν τα ΦΕΚ για τον διορισμό τεσσάρων (4) μόνιμων ιατρών και ειδικότερα ενός (1) αναισθησιολόγου, ενός (1) οφθαλμιάτρου, μίας (1) οδοντιάτρου και ενός (1) γυναικολόγου-μαιευτήρα.
Σε γραπτή του δήλωση ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος σημειώνει: «Το νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας και η εξοικονόμηση πόρων από τα έργα της αυτοπαραγωγής οξυγόνου και της ηλιοθερμίας, μας επιτρέπουν να προσλαμβάνουμε περισσότερους επικουρικούς ιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό μας. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους κύριους στόχους μας. Μέσα από την εξοικονόμηση να καλύπτουμε άλλες βασικές και κυρίαρχες ανάγκες μας. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι ΑΓΑΠΑΜΕ το Νοσοκομείο μας και θέλουμε να το πάμε ψηλά και για αυτό το σκοπό αγωνιζόμαστε καθημερινά».
Στ.Μ.