Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 21:21

Αμέριστη συμπαράσταση υποσχέθηκε ο Τατούλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Αμέριστη θα είναι η αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, σε περίπτωση που κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021, διαβεβαίωσε το απόγευμα το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δεύτερου στην Τρίπολη. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των απορριμμάτων και ιδιαίτερα η βοήθεια που ζητάει ο δήμαρχος από τον περιφερειάρχη, σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συνάντηση του δημάρχου με τον περιφερειάρχη, την οποία ζήτησε ο Παναγιώτης Νίκας, έγινε σε καλό κλίμα, ενώ, σε ό,τι αφορά την πολιτιστική πρωτεύουσα, ο Πέτρος Τατούλης έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την πρόκριση της Καλαμάτας στην τελική φάση.
Σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια, ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε βοήθεια από τον περιφερειάρχη, χρόνο συγκεκριμένα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι η Περιφέρεια πρόκειται να αποκαταστήσει το σκουπιδότοπο της «Μαραθόλακκας», στην οποία όμως γίνεται και η προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών της πόλης και φαίνεται δύσκολο να εξελίσσονται και οι δύο διαδικασίες μαζί. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος έβαλε το θέμα αυτό στον περιφερειάρχη, σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας που είχαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο περιφερειάρχης θέλει να βοηθήσει το Δήμο Καλαμάτας ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του. Προγραμματίζεται μάλιστα να επισκεφθούν τη Μαραθόλακκα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της οριστικής αντιμετώπισης του ζητήματος των σκουπιδιών, στο πλαίσιο της σχεδίου που έχει προωθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σύμπραξη δηλαδή του δημόσιου τομέα και της ΤΕΡΝΑ.
Στ.Μ.