Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 17:08

Άδεια για λειτουργία καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε περιοχές της Μεσσηνίας

Φωτό "Πάτροκλος" από "f" Δήμος Καλαμάτας Φωτό "Πάτροκλος" από "f" Δήμος Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε. ΑΛΕΙΦΕΡΗ 
Όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα παραδοσιακών και τουριστικών ειδών στην οδό Ναυαρίνου της Καλαμάτας, τα καταστήματα διάθεσης τροφίμων στη Βέργα, και όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλο το Δήμο Δυτικής Μάνης, στο Κοπανάκι (γίνεται παζάρι κάθε Κυριακή), στη Γιάλοβα, στη Μαραθούπολη και στη Φοινικούντα. Πρόκειται για απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρης, η οποία προσδιορίζει ακόμη ποιες Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να είναι ανοιχτά καταστήματα, σε άλλες τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας…

Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα στο Πεταλίδι θα μπορούν να ανοίξουν τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουλίου και όλες τις Κυριακές του Αυγούστου. Τα εμπορικά καταστήματα της Κορώνης θα μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή από την 1η Απρίλη έως τις 30 Σεπτέμβρη. Στη Μεθώνη θα μπορούν να ανοίξουν όλα τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου. Στην Πύλο όλα τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν κάθε Κυριακή από την 1η Ιούνη μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της κ. Αλειφέρη στηρίζεται σε σχετικές εισηγήσεις των Δήμων, των εμπορικών συλλόγων και του Επιμελητηρίου.
Στ.Μ.