Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 19:11

Στόλος πρώην στρατιωτικών ελικοπτέρων σε χωριό του Δήμου Καλαμάτας

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
Επάνω σε μια ασυνήθιστη υπόθεση πέσαμε «σκαλίζοντας» το διαδίκτυο και αναζητώντας στη συνέχεια πληροφορίες. Μια υπόθεση μάλιστα που ελέγχεται από σειρά κρατικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την επισκευή και συναρμολόγηση ελικοπτέρων ή εξαρτημάτων και μηχανισμών ελικοπτέρων, σε χωριό του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό τη μεταπώλησή τους. Και μάλιστα ελικοπτέρων που ήταν στρατιωτικά…

Περί τα τέλη του 2015 κρατικές υπηρεσίες ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία, προκειμένου να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις άδειες επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε χωριό του Δήμου.
Πράγματι πήγαν υπηρεσίες στην περιοχή και οι υπάλληλοι είδαν έκπληκτοι περισσότερα από 15 ελικόπτερα, βαμμένα με στρατιωτικά χρώματα.
Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε η έλλειψη ορισμένων αδειών και επιβλήθηκαν κυρώσεις.
Οι πληροφορίες λένε ότι με την υπόθεση ασχολήθηκαν και υπηρεσίες της Αστυνομίας, δεδομένου μάλιστα ότι τα ελικόπτερα τα τελευταία χρόνια αξιοποιούνται μέχρι και για αποδράσεις κρατουμένων…
Πρόκειται για δραστηριότητα εταιρίας που έχει έδρα στην Κύπρο. Στη δε ιστοσελίδα της εταιρίας υπάρχουν φωτογραφίες στρατιωτικών ελικοπτέρων και εξαρτήματα, μερικά με τις τιμές πώλησής τους. Οι πληροφορίες λένε ότι τα ελικόπτερα έχουν πωληθεί στη συγκεκριμένη εταιρία από το Γερμανικό στρατό, αφού πρώτα αποχαρακτηρίστηκαν και αφαιρέθηκε ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός.
Στ.Μ.