Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 17:48

Θυελλώδης… η αποκορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Με ένα ξέφρενο ξεφάντωμα, που στο τέλος «πλαισιώθηκε» και από ένα θυελλώδες καιρικό φαινόμενο με δυνατό αέρα και καταιγίδα, κορυφώθηκε και ολοκληρώθηκε το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα. Βέβαια οι περισσότεροι καρναβαλιστές δεν πρόλαβαν να χορτάσουν, όμως υπάρχει και το βράδυ… Από αύριο μπαίνουμε στη φάση του απολογισμού και του σχεδιασμού για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, σε ένα χρόνο…

Από το πρωί στο κέντρο της πόλης η μουσική έπαιζε δυνατά ενώ κόσμος απολάμβανε τον κυριακιάτικο καφέ στην πλατεία και τους γύρω δρόμους. Μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι, έκαναν βόλτες και χόρευαν στο ρυθμό της μουσικής. Το κέφι κορυφώθηκε το μεσημέρι με την έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην οποία συμμετείχαν μέχρι και βρέφη με τους γονείς τους. Καλαματιανοί και επισκέπτες από χωριά και πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας κατέκλυσαν το κέντρο διασκεδάζοντας στους ρυθμούς της Αποκριάς μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε δυνατή βροχή. Μόλις είχε προλάβει να ολοκληρωθεί η παρέλαση των 3.000 καρναβαλιστών, κηρύχθηκε η λήξη της φετινής διοργάνωσης ενώ η προγραμματισμένη συναυλία με τους Otherview ακυρώθηκε.
Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, κοντά στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στη Νέδουσα της Αλαγονίας το πανάρχαιο Δρώμενο της Ευετηρίας, ενώ στη γειτονική Μεσσήνη η καρναβαλική παρέλαση του εκεί καρναβαλιού, με ιστορία 156 χρόνων. 
Στ.Μ.

-

-

-