Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 03:26

Στο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ για να μην καταργηθεί η συλλογική σύμβαση

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 
ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ

Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην καταργηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας ζήτησε το Σωματείο Οδηγών του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή του κόμματος, Θανάση Πετράκο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, «ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ενημέρωσαν το Θανάση Πετράκο για τις εξελίξεις με την κλαδική τους σύμβαση, η οποία παρ’ ότι λήγει στις 13/2/2013, η διοίκηση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης, η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Μαΐου 2012. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν απ’ το Θανάση Πετράκο να υπάρξει παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην προχωρήσει η κατάργηση της κλαδικής σύμβασης.
Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής θα παρέμβουν στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να έχουν κλαδική σύμβαση. Παράλληλα τόνισε ότι μετά τη σαφή λαϊκή απονομιμοποίηση του μνημονίου, έχουν απονομιμοποιηθεί και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, συνεπώς και ο νόμος που καταργεί τη μετενέργεια».
Ακόμη στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με την ψήφο τους να αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει αριστερή κυβέρνηση, η οποία να καταργήσει το μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, οι οποίοι έχουν διαλύσει τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων».