Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 16:00

Αιμοδυναμικό Εργαστήριο: Σώζει ζωές αλλά λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Γ. ΤΣΩΝΗ 
Τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διατυπώνει με επιστολή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, μετά την αίσια έκβαση της υγείας του ύστερα από το καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη. Ωστόσο, ο δήμαρχος Μεσσήνης αναγνωρίζει ότι η υγεία του ξεπέρασε τον κίνδυνο επειδή έτυχε, όταν μπήκε στο Νοσοκομείο, να λειτουργεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Μονάδας Εμφραγμάτων. Σημειώνεται όμως ότι το Εργαστήριο λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι αν κάποιος υποστεί καρδιακό επεισόδιο σε ημέρα που δεν λειτουργεί το Εργαστήριο τότε μπορεί να κινδυνεύσει. Ο Γιώργος Τσώνης λοιπόν υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για την καθημερινή λειτουργία του Εργαστηρίου...

Ειδικότερα, στην ευχαριστήρια επιστολή του ο δήμαρχος Μεσσήνης σημειώνει για την περιπέτεια που είχε η υγεία του και την αντιμετώπισή του στο Νοσοκομείο: «Έπειτα από την ολιγοήμερη νοσηλεία μου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, την άψογη και ιατρικώς αρτιότατη αντιμετώπιση του επείγοντος ιατρικού περιστατικού μου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Διοικητή αυτού, κο Γιώργο Μπέζο και το εξαίρετο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση αλλά κυρίως για τον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινώς και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για τη ζωή των ασθενών, μέσα από αντίξοες πολλές φορές εργασιακές συνθήκες. Ιδιαίτερα θα ήθελα να απευθύνω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στον Διευθυντή της Μονάδας εμφραγμάτων Κο Γιώργο Κουδούνη, τους Επιμελητές Ιατρούς της Μονάδας κ.κ. Περικλή Κλουφέτο, Μανώλη Μάκαρη, Νικόλαο Λιονάκη και Σταυρούλα Κοσμοπούλου.
Οφείλω επίσης να σημειώσω πως τη σημερινή κατάσταση της υγείας μου οφείλω εν πολλοίς στη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Μονάδας Εμφραγμάτων της Κλινικής, το οποίο δυστυχώς - όπως πληροφορήθηκα -λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες του Διοικητή αλλά και τις συνεχείς παρακλήσεις των θεραπόντων ιατρών της Κλινικής για την αναγκαιότητα της καθημερινής λειτουργίας του.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον κόσμο που με κάθε τρόπο εξέφρασε την αληθινή του ανησυχία και τις ευχές του για τη γρήγορη ανάρρωσή μου».
Στ.Μ.