Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 23:20

Σενάρια διάστασης στη σχέση Τατούλη - Αλειφέρη

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΥΣΙΑ 
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, από τη σύσκεψη που είχαν τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Η Ελένη Αλειφέρη βρισκόταν στο γραφείο της, κλήθηκε να προσέλθει στη σύσκεψη, που έγινε στη διπλανή αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», αλλά δεν προσήλθε. Επίσημα αναφέρεται ότι η αντιπεριφερειάρχης είχε κάποιο σοβαρό ραντεβού στο γραφείο της που δεν γινόταν να το διακόψει…

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς. Μετά τη σύσκεψη και πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη και του δήμαρχου, ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε από τους συνεργάτες του να φέρουν ένα κάθισμα δίπλα του, για την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, η οποία όμως δεν ήρθε. Μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης ρώτησε «που είναι η Ελένη» και συνεργάτες του είπαν ότι «πρέπει να έχει ένα σοβαρό ραντεβού».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ανέφερε επίσης ότι είχε ένα ραντεβού την ώρα των δηλώσεων, ενώ είπε ακόμη ότι δεν συνέβη κάτι με τον περιφερειάρχη.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη θητεία παραιτήθηκαν δύο αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας, ο Χρήστος Μαλαπάνης και ο Παναγιώτης Αλευράς. Ο μεν πρώτος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο δε δεύτερος διαφώνησε με τις πολιτικές επιλογές του περιφερειάρχη.
Στ.Μ.