Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 19:27

Αψίδα νερού για την British Airways που θα φέρει στην περιοχή 10.000 Βρετανούς τουρίστες

ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ 
Με αψίδα νερού που εκτόξευσαν πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επίσημη υποδοχή του αεροσκάφους της British Airways, που εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει την απ’ ευθείας σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα και με την οποία υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν την περιοχή περίπου 10.000 Βρετανοί τουρίστες. Στην τελετή της υποδοχής παρέστησαν παράγοντες της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της British Airways, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλοι παράγοντες, που τόνισαν ότι η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση από τη συγκεκριμένη κορυφαία αεροπορική εταιρία ανοίγει νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και γενικότερα της Πελοποννήσου…

Η εκδήλωση για τα εγκαίνια της αεροπορικής σύνδεσης πραγματοποιήθηκε πριν φτάσει το αεροπλάνο από το Λονδίνο, στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στην οποία στήθηκε και μπουφές με κεράσματα.
Την εκδήλωση συντόνισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ενώ πρώτος μίλησε ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας, Σωτήρης Λεοντάρης, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει πλέον εδραιωθεί ως τουριστική αγορά ύστερα από τις ενέργειες τουριστικής προβολής της Περιφέρειας. Ανέφερε μάλιστα ότι πρόσφατα μεγάλη Βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε την Καλαμάτα στους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ είπε ότι οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Σωτήρης Λεοντάρης, εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα
Η εκπρόσωπος της British Airways, Φρέντη Στήερ, από την πλευρά της υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση θα έρθουν στην Καλαμάτα και γενικότερα στην Πελοπόννησο περίπου 10.000 Βρετανοί τουρίστες. Πρόσθεσε ότι η αεροπορική αυτή γραμμή έρχεται να συνδέσει την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο όχι απλά με το Λονδίνο αλλά και με εκατοντάδες άλλες πόλεις, μέσω του τερματικού σταθμού της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Φρέντη Στήερ, εκπρόσωπος της British Airways
Και η ίδια τόνισε ότι πρόσφατα Βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε την Καλαμάτα στους δέκα κορυφαίους διεθνείς προορισμούς, τονίζοντας μάλιστα ότι η Καλαμάτα είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός προορισμός στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και σχολιάζοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους τοπικούς φορείς, τους οποίους και συνεχάρη.
Τέλος, η εκπρόσωπος της British Airways ανέφερε ότι η Καλαμάτα και η Πελοπόννησος είναι προνομιούχες από τη φύση περιοχές και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό, δεδομένου ότι οι Βρετανοί είναι πολύ ανήσυχοι και περίεργοι τουρίστες.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο επικεφαλής της ΤΕΜΕΣ, της εταιρίας που δημιούργησε και διαχειρίζεται την Costa Navarino, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, που τόνισε ότι η εταιρία του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε η Μεσσηνία να γίνεται κάθε χρόνο πιο γνωστός και πιο προσβάσιμος διεθνής προορισμός. Σχολίασε δε ότι η Costa Navarino δεν καρπώνεται αποκλειστικά τα οφέλη από τις συγκεκριμένες αεροπορικές συνδέσεις, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά, περίπου 14% των επισκεπτών που έρχονται στη Μεσσηνία μέσω του αεροδρομίου καταλύουν στη τουριστική του επιχείρηση και το υπόλοιπο ποσοστό διαχέεται στην υπόλοιπη Μεσσηνία και Πελοπόννησο.

Πέτρος Τατούλης περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα για την Πελοπόννησο, το οποίο επιτεύχθηκε από την Περιφέρεια με πολύ προσπάθεια, με όραμα, με σχεδιασμό. Τόνισε ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να δουλεύουν όλοι οι πολιτικοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης, αφήνοντας αιχμές για την αποτελεσματικότητα του κεντρικού πολιτικού συστήματος.
Ο Πέτρος Τατούλης δεν παρέλειψε να επαινέσει τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και τους εργαζόμενους τους αεροδρομίου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες μέσα σε δύσκολες συνθήκες ώστε να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κεντρική εξουσία δεν έχει ανταποκριθεί στις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την υποστήριξη της λειτουργίας του αεροδρομίου, όπως επίσης δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες της για τις μελέτες αναβάθμισης του αεροδρομίου, για το οποίο σημείωσε ότι η ίδια η Περιφέρεια είχε εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση.

Γενικότερα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι είναι ο πυλώνας που φέρνει σε επαφή την Πελοπόννησο με όλο τον κόσμο, ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα υποστήριξης της περιοχής από την κεντρική εξουσία προκειμένου να αποκτήσει ή να αναβαθμίσει τις τουριστικές υποδομές της.
Πάντως ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον της περιοχής όσον αφορά την τουριστική της ανάπτυξη, ενώ προανήγγειλε και νέες αεροπορικές συνδέσεις με άλλες ξένες πόλεις.
Τέλος, ο Γιώργος Καραμάνος, της KPI Aviation Marketing Solution, παρουσίασε εισήγηση για τη στρατηγική προσέλκυσης αεροπορικών εταιριών και τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.
Στ.Μ. 

Η πιλότος της British Airways Μαργαρίτα Κάννινγχαμ, ανάμεσα στον Θέμη Κανελλόπουλο, την Αντωνία Μπούζα και τη Ντίνα Νικολάκου