Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 20:11

Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

Παραδόθηκε στον Ερυθρό Σταυρό η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινού, παραδόθηκε σήμερα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από φορείς και μεμονωμένα πρόσωπα. Ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μίλησε επαινετικά για τον Ερυθρό Σταυρό, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι δεν εμπιστεύεται τις οργανωμένες δομές αλληλεγγύης, ενώ συνεχάρη τους Πελοποννήσιους για την προσφορά και την αλληλεγγύη τους…

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «με πλήρη συνείδηση επιλέξαμε τη δομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή του υλικού, γιατί είναι εδραία η πίστη μας ότι η χώρα διαθέτει σταθερές δομές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα». Πρόσθεσε επίσης ότι «εξαρχής πολιτικά υποστήριξα δημόσια ότι οι διεθνείς δομές των ΜΚΟ δεν αποτελούν εγγύηση κοινωνικής αλληλεγγύης και για το σκοπό αυτό επιλέξαμε μια σταθερή δομή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε μια ομάδα ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες για να υπερασπίσουν το φυσικό τους δικαίωμα στην επιβίωση». Συνέχισε τονίζοντας ότι οι πρέπει οι κυβερνόντες «να καταλάβουν ότι τις δομές αλληλεγγύης της χώρας τις εμπιστευόμαστε και τις αξιοποιούμε». 
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου, αλλά και τις δομές των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. «Είναι επίσης ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου και εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα από το υστέρημά τους σε δύσκολη περίοδο. Θέλω επίσης να εξάρω τη συνεργασία με της Εκκλησία και τις Μητροπόλεις της Πελοποννήσου, η οποία χωρίς τυμπανοκρουσίες αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός σημείωσε ότι «για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η τιμή αυτή συνιστά καταξίωση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμά της με ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Η προσπάθειά της ήταν απόλυτα επιτυχημένη και την καταξιώνει για την προσφορά της, αφού η προσφερθείσα βοήθεια είναι πολύτιμη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».