Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 23:35

Σχόλια της Περιφέρειας για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τους πληγέντες

Σχόλια της Περιφέρειας για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τους πληγέντες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ 
Ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες από τις καταστροφές της πλημμύρας, υπαινίσσεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε δηλώσεις της η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους πλημμυροπαθείς και ειδικότερα, αναφερόμενη στην επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σημείωσε ότι ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, του ζήτησε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να παρουσιάσει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους πληγέντες παραγωγούς και κτηνοτρόφους…

«Ο αγροτικός μας κόσμος, ο κτηνοτροφικός μας κόσμος, έχει πληγεί ιδιαίτερα σε μια Περιφερειακή Ενότητα όπου αποτελεί για μας πρώτο παράγοντα ανάπτυξης. Ο κ. περιφερειάρχης, επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά από τα υπουργικά κλιμάκια που μας έχουν επισκεφθεί, ζήτησε από τον κ. υπουργό μέσα σε 15 ημέρες να μας έχει στείλει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σχεδιασμό της κυβέρνησης για να δούμε πως μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα αυτά τα αιτήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάκου.
Πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα, εδώ και αρκετά χρόνια, για τον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με τον τουρισμό. Θα σηκώσουμε και πάλι τα μανίκια, όπως κάνουμε συνέχεια και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Θέλουμε όμως από όλα αυτά τα κλιμάκια που επισκέπτονται, είτε των κομμάτων είτε των κ. υπουργών, συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις και λύσεις, γιατί μόνο έτσι μπορούμε πραγματικά να δώσουμε λύση στα προβλήματα των συμπατριωτών μας».
Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες του θεσμικού πλαισίου για την αποζημίωση των παραγωγών που δεν είχαν δηλωμένες ή ασφαλισμένες τις καλλιέργειές τους η κ. Νικολάκου σχολίασε για την κυβέρνηση: «Ας σχεδιάσουν για το μέλλον, όχι κάθε φορά να μας λένε ότι ο κανονισμός λέει αυτό, επιτέλους αυτή η κυβέρνηση ας καταλάβει τις ανάγκες και ας αλλάξει και τους κανονισμούς που βρήκε».
Τέλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης σχολίασε ότι τους πολίτες «τους ενδιαφέρει πότε θα έχουν την αποζημίωση στα χέρια τους. Εμείς είδαμε σπίτια που οι πολίτες δεν είχαν ούτε ρούχα να αλλάξουν από τη λάσπη, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να τους λένε οι επιτροπές μην πειράξετε τίποτα για να καταγράψουν την κατάσταση. Πόσο καιρό θα μείνουν στη λάσπη; Μία, δύο, τρεις ημέρες; Με μικρά παιδιά; Με ηλικιωμένους; Και τέλος πάντων αυτή η κυβέρνηση ας αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Ας μην αναφέρονται στο παρελθόν, ας προχωρήσει και ας αποδείξει ότι σε αυτά τα θέματα έχει μεγαλύτερη ευαισθησία, ευελιξία και μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών».
Στ.Μ.