Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 18:39

Συνάντηση Περιφερειών για τον τουρισμό στο Ναύπλιο και παρουσίαση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Με την παρουσίαση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, γεγονός που φανερώνει τον υψηλό βαθμό αναγνώρισης αυτής της διοργάνωσης κατάρτισης και εκπαίδευσης, ξεκίνησαν οι εργασίες της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο. Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας που έχουν την αρμοδιότητα της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού υποστήριξη για την προβολή σε διεθνή γεγονότα, για διαπεριφερειακές συνεργασίες και για «μόχλευση» νέων πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα…

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Φουγάρο», το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, με συντονισμό από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου. Οι αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι Σύμβουλοι έθεσαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στη διοικητική δομή ενώ παράλληλα έκαναν σημαντικές προτάσεις για συνέργιες και συνεργασίες στο τομέα κυρίως του θεματικού τουρισμού όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό επίπεδο.
Η διευθύντρια του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες της αν. υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και την εμπιστοσύνη της προς τις Περιφέρειες όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε το 2017 να είναι χρονιά κομβικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων προέκυψε η κοινή θέση όλων για περισσότερη και συχνότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών σε θέματα τεχνογνωσίας και κυρίως σε θέματα  προβολής σε διεθνή γεγονότα, ενώ ζήτησαν και την αρωγή του υπουργείου για τις διαπεριφερειακές συνεργασίες που θα προκύψουν καθώς και για την  μόχλευση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «οι εργασίες άρχισαν με την παρουσίαση του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», μίας καινοτόμου - εθελοντικής δράσης, η οποία αναδεικνύει καλές πρακτικές για  επαγγελματίες και εργαζόμενους  στον τομέα του Τουρισμού».