Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 16:26

Να ιδρυθεί στην Καλαμάτα παράρτημα της Σχολής Κρεοπωλών

Να ιδρυθεί στην Καλαμάτα παράρτημα της Σχολής Κρεοπωλών

ΑΙΤΗΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Πάσχα, οι δουλειές στα κρεοπωλεία αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Πέτρος Τατούλης, υπέβαλε αίτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, για την ίδρυση στην Καλαμάτα παραρτήματος της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, στην οποία θα μπορούν να φοιτούν όλοι οι κρεοπώλες της Περιφέρειας…

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «την ίδρυση παραρτήματος της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών στη Καλαμάτα, μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης, αφού επισημαίνει την αδυναμία επαγγελματικής εκπαίδευσης των υποψηφίων ή κατ’ επάγγελμα κρεοπωλών στο αντικείμενο της σφαγής και επεξεργασίας του κρέατος και των προϊόντων του, τονίζει ότι όσοι μέχρι σήμερα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα, γεγονός το οποίο συνεπάγεται κόστος και κόπωση λόγω των απαιτούμενων μετακινήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δηλώνει τέλος ότι υπάρχει ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για τη φοίτηση στη Σχολή αυτή και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διαθέτει τον κατάλληλο χώρο που πληροί τις προδιαγραφές για τις ανάγκες λειτουργίας της σχολής».