Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 16:11

Σαμαράς-Τατούλης εκσφενδόνισαν βέλη κατά την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης του Άστρους

φωτό από Astrosnews φωτό από Astrosnews

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Προβληματικό έβγαλε το πολιτικό προσωπικό της χώρας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σήμερα στο Άστρος της Αρκαδίας, σε δηλώσεις του κατά την επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης (30 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823), στις οποίες παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς... Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήρε τίποτα πίσω από όσα ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τις μεθόδους και την αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνονται στην ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο…

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Περιφέρεια και η απάντησή του ήταν (πηγή Καλημέρα Αρκαδία.gr): ««Το μόνο που θέλω να πω σε αυτό είναι ότι είναι ξεκάθαρη απολύτως η θέση που έχει πάρει η παράταξη για το ζήτημα αυτό».
Ο δε περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, δεν αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων, μίλησε όμως για πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «΄΄η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι όπως με σαφήνεια τον περιέγραψε η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους΄΄ τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ΄΄το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού΄΄.
Αφού αναφέρθηκε στο ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ρύθμισε η 2η Εθνοσυνέλευση ήταν ότι περιόρισε τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στο Βουλευτικό, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος και να πάψουν να νιώθουν ότι χρειάζονται ΄΄δεκανίκια΄΄ στη δική τους σχέση με τον πολίτη. ΄΄Αν αυτό δε γίνει κατανοητό, τότε δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος θα ακολουθήσει την «κακή του μοίρα», που δε συνάδει με την ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειαζόμαστε ξένες βοήθειες.  Δεν υπάρχουν «φίλιες δυνάμεις» και θα  πρέπει κυρίως να στηριχτούμε στα πόδια μας, στις δικές μας δυνάμεις, στους συμπολίτες μας΄΄.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμη ότι η 2η Εθνοσυνέλευση κατέταξε όλους τους εμπλεκόμενους πολίτες σε δύο παρατάξεις. ΄΄Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό. Αντίθετα οι «μεσάζοντες», που θέλουν ουσιαστικά να διαχειρίζονται τον πόνο και τον καημό των συμπολιτών μας, ήταν πάντοτε στο περιθώριο΄΄.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμα την ανάγκη να επιβληθεί η συμφιλίωση και η συνεννόηση. ΄΄Δεν μπορεί αυτή η χώρα σε δύσκολες περιόδους, για τόσα χρόνια να ταλανίζεται μέσα στο πλαίσιο μιας κρίσης, που ζημιώνει βάναυσα τη ζωή των ανθρώπων της και την ψυχή του Έθνους΄΄ και πρόσθεσε ότι ΄΄χωρίς σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση΄΄». 
Ο πρώην πρωθυπουργός,  Αντώνης Σαμαράς, σε ό,τι αφορά την επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης δήλωσε: «Από τις πιο θετικές εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του Συντάγματος ήταν η Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες με πρώτον τον Κολοκοτρώνη αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν,
με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη».
Στ.Μ.