Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 17:45

Δύο νέες εργολαβίες των 600.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

Δύο νέες εργολαβίες των 600.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Δύο ακόμη διαγωνισμοί, αθροιστικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για συντηρήσεις και βελτιώσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τα περίπου 80 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα οποία έχουν κατανεμηθεί περίπου ισομερώς στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας. Σημειώνεται επίσης ότι ήδη προχωρούν ή έχουν ολοκληρωθεί εργολαβίες στο εθνικό οδικό δίκτυο του Νομού που χρηματοδοτήθηκαν από το συγκεκριμένο ποσό…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δύο προκηρύξεις, στις 20 Ιουλίου, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, θα γίνει ο διαγωνισμός για συντηρήσεις και βελτιώσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει ίδιος διαγωνισμός, επίσης προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, στις 25 Ιουλίου.
Προτεραιότητα έχουν θέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο εθνικό οδικό δίκτυο με την υψηλότερη κίνηση και επικινδυνότητα αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο κρίσιμης τουριστικής σημασίας (πρόσβαση στους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ).
Στ.Μ.