Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 19:06

Επαφές της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Επαφές της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΣΚΟΠΟΣ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 
Επαφές που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού είχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η ίδια στο σχετικό απολογισμό αυτής της δράσης. Στην ολοκλήρωση της έκθεσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν στο περίπτερό της η περιφερειακή σύμβουλος και συντονίστρια έργου και αποτελεσματικότητας Αντωνία Μπούζα με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας Ελένη Παναγιωτοπούλου…

Ειδικότερα, η Περιφέρεια σημειώνει για τη συμμετοχή της στην έκθεση και τις επαφές που έγιναν εκεί: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα την εξωστρεφή πολιτική και συνεχή προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού, πολιτιστικού πλούτου και των μοναδικών αγροτικών προϊόντων που ενισχύουν τη μοναδικότητα της γαστρονομίας της Πελοποννήσου βρέθηκε ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός της Βορείου Ελλάδος και ενισχύει μέσω πολλών δράσεων, συμμετοχών, καινοτομίας και παροχής υπηρεσιών, ουσιαστικά την οικονομία της πατρίδας μας, ενώ συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από τις Χώρες των Βαλκανίων.

Στο κλείσιμο της εκθέσεως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο και Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Πολιτισμού Μεσσηνίας κ.Αντωνία Μπούζα, ενώ παραβρέθηκε και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ.Υγειας, Πολιτισμού και Παιδείας κ.Ελένη  Παναγιωτοπούλου.

Έγιναν πολλές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς, όπως τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Κώστα Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα  και τον Απιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργο Γιάννη, όπου συζητήθηκε η θετική επίπτωση στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών από τις σχεδιαζόμενες διαπεριφερειακές συνεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αποτελούν επιλογή πολιτικής πρακτικής του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Επίσης έγιναν συναντήσεις με εκθέτες από την Πελοπόννησο, οι οποίοι έδειξαν πως η εξωστρέφεια αποτελεί για την επιχειρηματικότητα κυρίαρχη επιλογή.

Οι σχεδιαζόμενες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δράσεις που αφορούν τη συνεργασία της  Πελοποννήσου με το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» έτυχαν περαιτέρω συζήτησης και εξειδίκευσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σκέψεις και προτάσεις για διεύρυνση της συνεργασίας και σε επίπεδο παιδείας και ενεργοποίησης του φοιτητικού κόσμου της Πελοποννήσου που σπουδάζει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας, συζητήθηκαν και θα εξειδικευθούν περαιτέρω.

Η Πελοπόννησος με γνώμονα την αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος και εφαρμόζοντας μία οραματική εξωστρεφή πολιτική βρίσκεται δυναμικά σε κάθε εκδήλωση και γεγονός που μπορούν να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα, την αγροτική οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας».