Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 15:08

Το θράσος Πατσαρίνου δεν έχει όρια, λέει η Νικολάκου

Το θράσος Πατσαρίνου δεν έχει όρια, λέει η Νικολάκου

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» 
Στην αντεπίθεση περνάει η περιφερειακή αρχή, με απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο και τις κατηγορίες που απεύθυνε όσον αφορά το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Η κ. Νικολάκου υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του κ. Πατσαρίνου για τη μεταφορά των μαθητών οδηγούν σε «φωτογραφική» διαδικασία για την ανάθεση του έργου και σημειώνει ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει άγνοια και είναι πολιτικά ανεπαρκής! Σε ό,τι αφορά τον άμισθο νομικό σύμβουλο της περιφερειακής αρχής, ο οποίος όμως έχει και την ιδιότητα του πρώην προέδρου και μετόχου εταιρίας που συμμετέχει στο έργο της μεταφοράς των μαθητών, η αντιπεριφερειάρχης σχολιάζει ότι «τον τιμούμε», «τον σεβόμαστε» και πως έχει πολύπλευρες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία…

Ειδικότερα, η απάντηση της Ντίνας Νικολάκου στον Νίκο Πατσαρίνο έχει ως εξής: «Μετά από 7 χρόνια «ξύπνησε» και φιλοδοξεί να κάνει προτάσεις για τη μεταφορά μαθητών ο κ. Πατσαρίνος εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το θράσος του ωστόσο δεν έχει όρια.

Όχι μόνο δεν κατάλαβε ή δεν διάβασε τα θέματα που ψηφίζονται από την Οικονομική Επιτροπή, της οποίας είναι μέλος τόσα χρόνια, αλλά και οι προτάσεις, που πολύ όψιμα θυμήθηκε να καταθέσει, αποκαλύπτουν την άγνοιά του και την πολιτική του ανεπάρκεια να αντιληφθεί την ουσία των προβλημάτων. Είναι προφανές ότι δεν έχει διαβάσει τις εγκυκλίους, τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν το σχεδιασμό και την κοστολόγηση της μεταφοράς μαθητών, και κυρίως τη νομοθεσία που διέπει τους διεθνείς διαγωνισμούς.

patsarinos.jpgΣε ότι αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, την οποία διατείνεται ότι υπηρετεί, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Προτείνει να δημιουργηθούν «ομαδούλες και επιτροπές» ανά Περιφερειακή Ενότητα προκειμένου να γίνουν συναντήσεις με αναδόχους, κάτι το οποίο είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε «σκιές» σε κάθε αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό.

Τολμά ακόμα να πει ότι το σχέδιο της διακήρυξης θα πρέπει να έχει την  έγκριση των πιθανών αναδόχων ανά Περιφερειακή Ενότητα. Αν δεν είναι αυτό «φωτογραφική» διαδικασία, τότε τι είναι;

Είναι προφανές ότι έχει περιέλθει σε πανικό, καθώς η Κυβέρνηση έχει ενστερνιστεί την πολιτική θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για περισσότερη ενίσχυση του περιφερειακού θεσμού, ενώ ο ίδιος ζητά τη γρήγορη επιστροφή στο καθεστώς των Νομαρχιών ως ο δήθεν «προοδευτικός μεταρρυθμιστής».

Ειδικότερα, για το διαγωνισμό της Μεσσηνίας, με μισόλογα αρνείται να τοποθετηθεί για την ξεκάθαρη στάση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ακύρωσή του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, εξορθολογίζοντας μεν το κόστος, με τη μείωση κατά 60% του κόστους, εξασφαλίζοντας δε τη βιωσιμότητα του προγράμματος αυτού.

Ο κ. Πατσαρίνος, επιδεικνύοντας πολιτικά αντανακλαστικά «ρανταπλάν» δε λέει ούτε μια κουβέντα για τη λύση του προβλήματος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα έτη 2013 – 2014, όταν οι Δήμοι αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο έργο και προθυμοποιήθηκε η Περιφέρεια να το υλοποιήσει, ούτε για τη μεταφορά των μαθητών των ΕΠΑΛ και των Μουσικών Σχολείων, αλλά ούτε για τη νομοθετική ρύθμιση που προκάλεσε η περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου για την πληρωμή των μεταφορέων τα έτη 2012 – 2013. 

Σε ότι αφορά το σύμβουλό μας για τη μεταφορά των μαθητών, τον τιμούμε και τον σεβόμαστε για το έργο που έχει προσφέρει, με τις άμισθες υπηρεσίες του, δεδομένων των πολύπλευρων γνώσεών του και της μεγάλης του εμπειρίας στο θέμα αυτό».