Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 21:11

Πρόταση Νικολάκου για Δίκτυο Περιφερειών σε θέματα τουρισμού

Πρόταση Νικολάκου για Δίκτυο Περιφερειών σε θέματα τουρισμού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 
Πρόταση για την ίδρυση Δικτύου Περιφερειών σε θέματα τουρισμού, το οποίο θα έχει ως σκοπό την εφαρμογή συνεργατικών στρατηγικών μεταξύ των Περιφερειών για την τουριστική ανάπτυξη, παρουσίασε στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο της 5ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, οι συναντήσεις των αντιπεριφερειαρχών τουρισμού «αποτελούν πλέον θεσμό, ενισχύουν την εμβάθυνση της συνεργασίας και των συνεργιών στον τομέα του τουρισμού όλων των Περιφερειών με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ και άλλους φορείς».

Η Ντίνα Νικολάκου, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου, «όπως είχε εξουσιοδοτηθεί στην προηγούμενη συνάντηση, αναφέρθηκε στην εμπεριστατωμένη πρόταση για την ίδρυση Δικτύου Περιφερειών για θέματα τουρισμού καθώς και σε συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη του στόχου. Η κα. Νικολάκου επεσήμανε το σημαντικό συντονιστικό ρόλο της νέας δομής, η οποία θα υλοποιεί δέσμη ενεργειών ανά θεματικό αντικείμενο με επίκεντρο τη δικτύωση και την επίτευξη συνεργατικών στρατηγικών μεταξύ των Περιφερειών. Αναλυτική παρουσίαση της πρότασης έγινε από τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δρ. Σωτήρη Βαρελά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Ψυχάρη.

Το σύνολο των εκπροσώπων των Περιφερειών συμφώνησαν καταρχήν με την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου κοινών ενεργειών και δράσεων και αποφάσισαν στο πλαίσιο της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη να οριστικοποιηθούν τα βήματα για την υλοποίηση του».