Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:42

Στον Τατούλη ο Καμίνης: Νέα αντίληψη για την πολιτική ζωή του τόπου

Στον Τατούλη ο Καμίνης: Νέα αντίληψη για την πολιτική ζωή του τόπου

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ 
Η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού πολιτικού φορέα αποτελεί πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα, γιατί πρώτη φορά ένας εν ενεργεία αυτοδιοικητικός ζητάει να ηγηθεί ενός πολιτικού χώρου, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Τρίπολη τον δήμαρχο Αθηναίων. Πρόσθεσε ότι αυτοδιοικητικοί, με την αποτελεσματική διαχείριση των ευθυνών που τους έχουν εκχωρηθεί, αποδεικνύουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην πολιτική ανασυγκρότηση του τόπου. Επίσης ο περιφερειάρχης κάλεσε εμμέσως τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, σημειώνοντας ότι πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους αυτούς που δεν δειλιάζουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του τόπου»…

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν τα εξής για την επίσκεψη του Γιώργου Καμίνη στον Πέτρο Τατούλη: «Πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα στη χώρα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αυτοδιοικητικός ζητά την ευθύνη ενός πολιτικού χώρου», όπως δήλωσε κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού έκανε λόγο για θεσμική συνάντηση με τον πρώτο Δήμαρχο της χώρας και για γόνιμη ανταλλαγή θεσμικών απόψεων, δήλωσε ακόμη ότι η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη θέτει καινούργιες λογικές στην αγωνία του τόπου για την πολιτική του ανασυγκρότηση και αποδεικνύει ότι η αυτοδιοίκηση λόγω της σημαντικής της εμπειρίας και των ευθυνών που με επιτυχία έχει διαχειριστεί είναι μέρος της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

«Το εγχείρημα αυτό σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για την οργάνωση της κομματικής και πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και κάλεσε τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους αυτούς που δεν δειλιάζουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του τόπου».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης τόνισε ότι «ήρθε ο καιρός πλέον να μιλήσουμε πολιτικά. Αν δεν συγκροτηθεί η μεγάλη ενιαία παράταξη θα υπάρξει εθνική υστέρηση στο διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση για τα προβλήματα υπαρξιακού χαρακτήρα της χώρας» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον στεγανά στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν στη χώρα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος».