Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 16:28

Το Ταμείο Παρακαταθηκών μπαίνει στην αυτοδιοικητική τράπεζα που θέλει ο Τατούλης με τους Γερμανούς

Το Ταμείο Παρακαταθηκών μπαίνει στην αυτοδιοικητική τράπεζα που θέλει ο Τατούλης με τους Γερμανούς

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα υποστηρίξει ενεργά την τράπεζα που επιδιώκει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, να ιδρυθεί στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του γερμανικού ομίλου περιφερειακών τραπεζών Sparkassen και με σκοπό τη στήριξη της περιφερειακής οικονομίας και ιδιαίτερα του αγροδιατροφικού τομέα. Αυτό ανακοινώνεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για τη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Συνάντηση στην οποία συζητήθηκε και η υποστήριξη της Περιφέρειας για τη δημιουργία ή τη βαριά συντήρηση των Διοικητηρίων της Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας…

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου σημειώνονται τα εξής: «Τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην προσπάθεια ίδρυσης στην Πελοπόννησο της πρώτης περιφερειακής τράπεζας στην Ελλάδα εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

«Περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς περιφερειακό χρηματοδοτικό εργαλείο δεν νοείται» ήταν η κοινή διαπίστωση τόσο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου όσο και του Προέδρου του Ταμείου, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση του ΤΠΔ να υποστηρίξει ενεργά και να συμμετάσχει στο εγχείρημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το Γερμανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο Sparkassen.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια νέα πολιτική πρόταση μεταρρυθμίσεων στη χώρα, άποψη την οποία υποστήριξε και ο κ. Βαρλαμίτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι μετά την Πελοπόννησο και με βάση το μοντέλο που αυτή έχει υιοθετήσει, το ΤΠΔ θα συμμετάσχει σε όλες τις περιφερειακές τράπεζες που θα δημιουργηθούν στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε επίσης με τον κ. Πρόεδρο του Ταμείου τη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, της δημιουργίας σύγχρονων διοικητηρίων στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας».