Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 22:09

Προγράμματα για όλα τα ενδιαφέροντα, αιτήσεις από Πέμπτη έως Κυριακή

Απόστολος Γκούνης, Ελένη Αλειφέρη, Παναγιώτης Τζαβάρας Απόστολος Γκούνης, Ελένη Αλειφέρη, Παναγιώτης Τζαβάρας

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ο μεγαλύτερος φορέας επαγγελματικής κατάρτισης στην Πελοπόννησο συνεχίζει να είναι μέσα σε όλα… Και ο νέος κύκλος σπουδών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας περιλαμβάνει προγράμματα για όλα τα ενδιαφέροντα, από εργαστήρια πολιτισμού και παραδοσιακών τεχνών μέχρι μαθήματα που αφορούν τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οικονομία, ακόμη και τη δημιουργική γραφή. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων (μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο) εγγραφής στα 30 προγράμματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα ξεκινά την Πέμπτη 26 Οκτώβρη και λήγει την Κυριακή 29 Οκτώβρη. Για τα προγράμματα του νέου κύκλου σπουδών μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του ΚΕΚ, Παναγιώτης Τζαβάρας…

«Η δομή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι πάρα πολύ σημαντική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια αύξησε φέτος τους πόρους του ΚΕΚ κατά 20%», τόνισε η κ. Αλειφέρη.

Σημείωσε ότι το ΚΕΚ αγκαλιάζει όχι μόνο την Καλαμάτα, στην οποία θα υλοποιηθούν 30 προγράμματα κατά τον χειμερινό κύκλο σπουδών αλλά ολόκληρη τη Μεσσηνία και έτσι στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού θα υλοποιηθούν άλλα 20 προγράμματα.

Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι το ΚΕΚ δεν είναι μόνο μια δομή που βοηθάει τους πολίτες να αναπτύξουν κάποιο χόμπι τους αλλά είναι ένας φορέας κατάρτισης που στηρίζει τους επαγγελματίες να αναπτύξουν την εξειδίκευσή τους είτε πρόκειται για παραδοσιακά επαγγέλματα είτε για δραστηριότητες που αφορούν την ηλεκτρονική εποχή ή τα επαγγέλματα που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Αλειφέρη δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα μαθήματα γίνονται δωρεάν, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Απόστολο Γκούνη και το προσωπικό του ΚΕΚ για το έργο που κάνουν.

Από την πλευρά του ο κ. Γκούνης διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός του ΚΕΚ αυξήθηκε από τα 100.000 ευρώ στα 120.000 ευρώ. Τόνισε ότι στο νέο κύκλο σπουδών υπάρχουν πολλά καινούργια προγράμματα, τα οποία αφορούν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και του αγροτικού τομέα.

Επίσης ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ ανέφερε ότι έχει πολύ μεγάλη επιτυχία το κινητό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ότι τα περισσότερα χωριά έχουν ζητήσει να γίνουν μαθήματα και στον τόπο τους και πως το Κέντρο θα φροντίσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα.

KEK-NEA-PROGRAMMATA.jpgΤέλος ο κ. Γκούνης υπολόγισε ότι τα προγράμματα του χειμερινού κύκλου σπουδών θα παρακολουθήσουν περίπου 600 καταρτιζόμενοι, ενώ ανακοίνωσε ότι το ΚΕΚ έχει ετοιμάσει φάκελο προκειμένου να ιδρυθεί και λειτουργήσει στη Μεσσηνία Σχολή Κρεοπωλών.

Ο Παναγιώτης Τζαβάρας ανέφερε ότι για να υποβάλει κάποιος αίτηση εγγραφής στα προγράμματα που θα γίνουν στην Καλαμάτα πρέπει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΚΕΚ (kekmessinias.gr) και να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα από την Πέμπτη το πρωί μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Επεσήμανε ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει μόνο μία επιλογή προγράμματος συν μία ακόμη, για την περίπτωση που η πρώτη επιλογή αφορά πρόγραμμα που τελικά δεν υλοποιηθεί.

KE.jpgΟ κ. Τζαβάρας τόνισε ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν, ωστόσο κάποια προγράμματα που αφορούν εργαστήρια χρειάζονται υλικά, τα οποία αγοράζουν οι καταρτιζόμενοι και τα κρατούν βέβαια οι ίδιοι.

Οι αιτήσεις, συνέχισε ο διευθυντής του ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, θα έχουν διάρκεια 40 ωρών και θα ολοκληρωθούν στις 22 Δεκέμβρη.

Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν στο ΚΕΚ την Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Δευτέρα, από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Στ.Μ.