Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 23:45

Το αεροδρόμιο θα ζητήσει από τον Τσίπρα ο Τατούλης

Το αεροδρόμιο θα ζητήσει από τον Τσίπρα ο Τατούλης

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΔΙΤ 
Την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), η οποία θα σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως έγινε με τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, σε ημερομηνία που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, στην Τρίπολη. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί, σε δηλώσεις που έκανε στην Καλαμάτα, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Πάντως η αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι η πρόταση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου με ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την εναλλακτική επιλογή απέναντι στην πρώτη επιλογή που πρέπει να είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου είτε από εθνικούς πόρους είτε από το ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται τα υπουργεία. Επιπλέον η κ. Νικολάκου επανέλαβε ότι το αεροδρόμιο δεν πρέπει να συνεχίσει να απαξιώνεται με απώτερο σκοπό το ξεπούλημά του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά…

NIKOLAKOU.jpg«Η πρόταση του κ. Τατούλη για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με ΣΔΙΤ είναι η μοναδική ρεαλιστική και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του αεροδρομίου με εθνικούς πόρους ή με τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων», είπε η θεματική αντιπεριφερειάρχης.

Σχολίασε επίσης ότι «δεν πρέπει να ξεπουλήσουμε το αεροδρόμιο, να το αφήσουμε να απαξιωθεί ώστε να δοθεί άρον άρον, όταν βλέπουμε όλοι ότι κατατάσσεται στα πρώτα της χώρας».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση, που υποστηρίζεται και από το δήμαρχο Καλαμάτας, για τη σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με το αεροδρόμιο της Τριόδου και την ιδιωτικοποίησή τους, η κ. Νικολάκου ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα αυτή την πρόταση. Μεσολαβεί αρκετά μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα δύο αεροδρόμια. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα μπορέσει να βοηθήσει τον πραγματικό εκσυγχρονισμό που απαιτείται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κάτι τέτοιο. (…) Για το αεροδρόμιο της Τριόδου θέλουμε ολοκληρωμένη άποψη, να ακούσουμε και την άποψη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου».

Τέλος η θεματική αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι φέτος το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, υπογράμμισε ωστόσο ότι ο αερολιμενάρχης, Δημήτρης Μανδηλάρης, έδωσε και την ψυχή του για την αντιμετώπισή τους και πως το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής θα συνεργαστούν μαζί του για να διασφαλιστεί ο καλύτερος συντονισμός με σκοπό την εύρεση λύσεων. 
Στ.Μ.