Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 16:27

Απάντηση του ΚΚΕ στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

Απάντηση του ΚΚΕ στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ακριβώς αυτές που διατυπώνουν, υποστηρίζουν και υπερασπίζονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, απαντάει το ΚΚΕ στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος σε διάφορες τοποθετήσεις του όχι μόνο έχει εκφράσει αμφιβολίες για το εάν οι περιφερειακοί σύμβουλοι απηχούν τις θέσεις του κόμματος αλλά έχει «απειλήσει» κιόλας ότι θα απευθυνθεί στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ μάλιστα αναγγέλλει στον περιφερειάρχη ότι θα προσφέρει σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους την έκδοση με τίτλο «δεν αναγνωρίζω κανένα νόμο σας. Ούτε το κράτος σας», από την απολογία του κομμουνιστή Αρίστου Βασιλόπουλου όταν καταδικάστηκε σε θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης το ‘49…

Επίσης το ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι το 2011 ο περιφερειάρχης είχε δωρίσει στους περιφερειακούς συμβούλους το βιβλίο του επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα το 1947, Πολ Πόρτερ, με τίτλο «ένα θαύμα θα σώσει την Ελλάδα».

Η απάντηση του ΚΚΕ στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη έχει ως εξής: «Πέρα από τον αντικομμουνισμό, τη σταλινολογία που αναπτύσσεται κάποιες φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα θέλαμε να επικεντρωθούμε σε κάποιες δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Επανειλημμένα ο κ. Περιφερειάρχης  με δηλώσεις και τοποθετήσεις στο Περιφερειακό  Συμβούλιο (τελευταία συχνά πυκνά), ανοίγει γενικότερα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το ΚΚΕ και τα στελέχη του αλλά και το λαϊκό κίνημα συνολικά. Ενδεικτικά σταχυολογούμε μερικές τέτοιες τοποθετήσεις: «το ΚΚΕ και τα στελέχη του κινούνται στα όρια της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ότι τα συγκεκριμένα στελέχη δεν εκφράζουν τη θέση του ΚΚΕ, ότι θα απευθυνθεί στο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ» και αλλά τέτοια.

Έχουμε θετική εκτίμηση για τη δράση και τη στάση των συντρόφων μας, αφού είναι ουσιαστικά η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην νομιμοποιήσει στη συνείδηση του μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους ακόμα και πριν την ψήφισή τους. Πρωτοστατεί στον οργανωμένο αγώνα του λαού για την κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, άσχετα με το ποιο αστικό κόμμα είναι στη διακυβέρνηση. Αυτοί οι αγώνες έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί αντιλαϊκοί νόμοι να μένουν στα χαρτιά, άλλοι να καταργούνται.

Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις μας για το κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας μιας τάξης. Το αστικό κράτος, κρίκος του οποίου είναι και η Περιφέρεια, είναι όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης που εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα της εργατικής τάξης, του λαού μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή αυτού του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Αυτές μάλιστα τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρονιά από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, προβάλλει πιο επιτακτικά πόσο επίκαιρος και αναγκαίος για όλους τους λαούς, είναι ο αγώνας για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Απέναντι λοιπόν στα επανειλημμένα καλέσματα του κ. Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και το λαό για υλοποίηση των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών, για σεβασμό και υποταγή σε αυτούς τους νόμους και θεσμούς, για συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, σωστά οι σύντροφοι μας στο Περιφερειακό συμβούλιο προβάλουν το δρόμο της οργανωμένης ανυπακοής, της ρήξης και της ανατροπής.

Διαχρονικά αυτή η στάση των κομμουνιστών, στα 100 χρονιά ζωής και δράσης του Κόμματος μας, συμπυκνώνονται στα λόγια του κομμουνιστή εργάτη Αρίστου Βασιλόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που είπε απευθυνόμενος στους στρατοδίκες στο έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης  που τον καταδίκασε σε θάνατο το 1949: «δεν αναγνωρίζω κανένα νόμο σας. Ούτε το κράτος σας».

Θα δωρίσουμε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την έκδοση με τον πιο πάνω τίτλο, που αναφέρεται στη διαδρομή και τη θυσία 28 μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων τα άξια παιδιά του Πελοποννησιακού λαού: Ηλία Κιαπέ, Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Πλουμπίδη, Γιάννη Ταλαγάνη Ζέβγο.

Αυτή η έκδοση συνολικά και σε αντιπαράθεση με την έκδοση του Πολ Πόρτερ, επικεφαλής της αμερικάνικης αποστολής στην Ελλάδα το 1947 με τίτλο « ένα θαύμα θα σώσει την Ελλάδα» που δώρισε ο κ. Τατούλης στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2011, δείχνει τους δυο κόσμους που διαχρονικά είναι σε ανειρήνευτη σύγκρουση και αντιπαράθεση, τους δυο κόσμους  που εκπροσωπεί ο καθένα μας».