Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 21:44

Ξεκίνησαν και οι τεχνικές συζητήσεις για την ίδρυση περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο

Ξεκίνησαν και οι τεχνικές συζητήσεις για την ίδρυση περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο

ΣΤΗΝ 7Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Και στην τεχνική φάση μπήκε η διαπραγμάτευση για την ίδρυση στην Πελοπόννησο της 1ης περιφερειακής τράπεζας στη χώρα, που θα λειτουργεί με το μοντέλο του γερμανικού ομίλου περιφερειακών τραπεζών Sparkassen. Αυτό έγινε στην 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας…

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης «ειδική αναφορά στη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε ο Έπαρχος του Calw κ. Helmut Rieger, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξαιρετική πρόοδο της συνεργασίας του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η οποία «διακρίνεται από αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για την επιτυχή έκβαση ενός δύσκολου εγχειρήματος» και τόνισε την απόφασή του να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για το σκοπό αυτό.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της πρώτη περιφερειακής αυτοδιοικητικής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτηρίστηκε από τα εμβληματικά έργα της 7ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κοινή Διακήρυξη, καθώς και στο συνοδευτικό παράρτημά της. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε ειδική τεχνική συνάντηση για την ανάπτυξη των περιφερειακών τραπεζών και τη συμβολή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη, και ειδικότερα για το σχέδιο δημιουργίας της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Sparkassen, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Στη συνάντηση αυτή στην οποία συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο κ. Harald Felzen, υψηλόβαθμο στέλεχος της Sparkassen, και οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και Δημήτρης Κοκκίνης, επιβεβαιώθηκε τόσο η πρόοδος της συνεργασίας, όσο και ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών».