Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 20:53

Ο Πέτρος Τατούλης αφαίρεσε από την Ελένη Αλειφέρη τις αρμοδιότητες που της είχε εκχωρήσει

ΕΙΧΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Σύσκεψη με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καλαμάτα για τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό. Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στους διευθυντές ότι αφαιρεί τις αρμοδιότητες που είχε εκχωρήσει στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, η οποία πλέον θα έχει ένα ρόλο περισσότερο ή και εντελώς «διακοσμητικό». Μεταξύ Πέτρου Τατούλη και Ελένης Αλειφέρη δεν υπάρχει πια καμία συνεργασία και επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας η Ελένη Αλειφέρη από τη μια και ο Πέτρος Τατούλης με τη Ντίνα Νικολάκου από την άλλη φρόντισαν να μην βρεθούν σε κοντινή απόσταση…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε στους διευθυντές ότι στο εξής την ευθύνη για τον έλεγχο και την υπογραφή των εγγράφων θα την έχει ο ίδιος, καθώς την αφαιρεί από την αντιπεριφερειάρχη, η οποία πια θα έχει μόνο τις αρμοδιότητες που της εκχωρεί η νομοθεσία και οι οποίες αναφέρονται στον έλεγχο υλοποίησης των αποφάσεων των οργάνων της Περιφέρειας.

Γίνεται φανερό ότι ο περιφερειάρχης επιχειρεί να εξαναγκάσει την Ελένη Αλειφέρη σε παραίτηση, μετά την υπόθεση της πιθανής παράνομης παρακολούθησής της, για την οποία η αντιπεριφερειάρχης δεν ενημέρωσε τον Πέτρο Τατούλη παρά μόνο όταν ξεκινούσε η αστυνομική έρευνα στο Διοικητήριο ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.
Στ.Μ.