Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 09:38

Ξεκινάει το Leader, το επόμενο διάστημα η πρώτη πρόσκληση

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Το επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρία της Μεσσηνίας, θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα Leader (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – CLLD). Αναμένεται η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για έργα δημοσίου χαρακτήρα. Στο Leader έχει ενταχθεί ολόκληρος ο Νομός Μεσσηνίας…

Για το θέμα συνεδρίασε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος, υπό την προεδρία της εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αντωνίας Μπούζα, με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής, Ζαχαρία Κανελλόπουλου (εκπρόσωπος Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας «ΑΛΚΥΩΝ» Κυπαρισσίας), Παναγιώτη Καρνούσκου (εκπρόσωπος Δήμου Πύλου Νέστορος), Χριστίνας Κωνστάντιου (εκπρόσωπος Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκτρου Μάνης «ΓΑΙΑ»), Αναστάσιου Μαρκόπουλου (εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας), Γεωργίας Παναγοπούλου Μπρακουμάτσου (εκπρόσωπος Δήμου Μεσσήνης) και του συντονιστή του προγράμματος Ηλία Σπαρτιάνου.  

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Αναπτυξιακής, «τα μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκαν για την πορεία του προγράμματος και ειδικότερα για την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για δράσεις δημόσιου χαρακτήρα η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο χρονικό διάστημα αφού πρώτα λάβει την σύμφωνη γνώμη από την ΕΥΔ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οριστικοποιηθεί από την ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020. Στο πλαίσιο την εν λόγω πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλλουν την εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής. Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος που είναι το σύνολο του Νομού Μεσσηνίας, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 1.290.000,00€ (συγχρηματοδότηση Εθνικοί πόροι & ΕΓΤΑΑ)».