Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 19:09

Ναι και από Δέδε και από Πετράκο για το debate που πρότεινε ο Πέτρος Τατούλης

Πέτρος Τατούλης, Γιώργος Δέδες, Θανάσης Πετράκος Πέτρος Τατούλης, Γιώργος Δέδες, Θανάσης Πετράκος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τη συμμετοχή τους στο debate που πρότεινε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών, δήλωσαν, μετά τον Παναγιώτη Νίκα και τον Γιάννη Μπουντρούκα, ο Γιώργος Δέδες και ο Θανάσης Πετράκος, χωρίς να βάζουν κάποιον ιδιαίτερο όρο…

Ο Γιώργος Δέδες είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, ο οποίος στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θανάσης Πετράκος είναι επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, ο οποίος έχει ως κορμό πρόσωπο που πρόσκεινται στη Λαϊκή Ενότητα. Χθες είχαν εκφράσει τη συμφωνία τους για τη συμμετοχή τους στο debate ο Παναγιώτης Νίκας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και ο Γιάννης Μπουντρούκας, επικεφαλής του συνδυασμού “Πελοποννησιακή Συμμαχία” που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Σε σχετική γραπτή δήλωση του Γιώργου Δέδε, με τίτλο “πολλή κουβέντα για το αυτονόητο…” σημειώνονται τα εξής: “Είναι αυτονόητη η θετική μας στάση απέναντι σε κάθε διαδικασία διαλόγου και αντιπαράθεσης αρχών, θέσεων και προγραμμάτων, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Πελοποννήσου να αξιολογήσουν τις περιφερειακές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο τους.

Αποδεχόμαστε λοιπόν με χαρά την πρόταση για διενέργεια οργανωμένου τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση για το αύριο που αξίζει η Πελοπόννησος και οι άνθρωποί της”.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Στην αντίστοιχη γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" σημειώνει: "Μετά χαράς αποδέχομαι την πρόταση -  πρόσκληση του κ. Πέτρου Τατούλη για μια τηλεμαχία.

Ελπίζω να έχει αποδεχτεί ο κ. Τατούλης και οι λοιποί υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και την πρόταση και της ΕΡΤ για μια τηλεμαχία σε Πανελλαδικό επίπεδο, όπως ήδη έχω κάνει εγώ.

Δηλώνω ότι δεν θα έχω ούτε κιτάπια ούτε συμβούλους ούτε θέτω όρους πέραν του βασικού όρου της ισοτιμίας και της δημοκρατικής συζήτησης.

Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα γιατί έχουμε αποδείξει ότι μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Μας γνωρίζουν οι πολίτες  από τη διαρκή παρουσία μας στη δημόσια ζωή και στα προβλήματα της Πελοποννήσου. Μας αναγνωρίζουν για τη συνέπεια, τη σταθερότητα, τις τεκμηριωμένες θέσεις και την αγωνιστική μας στάση. Μας αναγνωρίζουν γιατί θέσαμε την αξιοπρέπεια, την  εντιμότητα, την συνέπεια και αντιστοιχία λόγων και έργων πάνω από τις καρέκλες, τους μισθούς και τα αξιώματα. Γιατί εμείς δεν λέμε ωραία προεκλογικά λόγια αλλά έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας τη συνέπεια λόγων και έργων.

Το Debate θα βοηθήσει  να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ή με τους διαχειριστές της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής”.