Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 17:10

“Θέμα τιμής” για τον Τατούλη, δεν θα αφήσει τον Νίκα να διοικήσει με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

“ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΩΝ” 
“Αυτά θα πληρωθούν” απείλησε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στις μεθόδους που μεταχειρίστηκε ο νέος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να εκλεγεί, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο υποστήριξαν την υποψηφιότητά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο τέως πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς αντίστοιχα. “Θα είμαι εδώ, παρών, εγώ και η Νέα Πελοπόννησος” τόνισε επανειλημμένως ο Πέτρος Τατούλης, που επίσης υπογράμμισε ότι υπάρχει “θέμα τιμής” για τον ίδιο και την παράταξή του, σημειώνοντας επίσης ότι στον πολιτικό λόγο υπάρχουν κόκκινες γραμμές και η παραβίασή τους δεν ξεπερνιέται εύκολα…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Περιφέρεια στην Τρίπολη ο Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί ήρθαν σε “συμφωνία κάτω από το τραπέζι” με τον κ. Νίκα, καταφέρνοντας έτσι εκείνος να αντιστρέψει στο δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα του πρώτου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τέτοιου είδους συμφωνίες δεν αναγνωρίζονται από το νομικό πλαίσιο του “Κλεισθένη”, αμφισβητώντας ευθέως τη δυνατότητα του νέου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, να εξασφαλίσει σταθερή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΕΧΕΙ 17 Ο ΝΙΚΑΣ, ΕΧΕΙ 17 ΚΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ...

Ακόμη περισσότερο αμφισβήτησε αυτή τη δυνατότητα η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, που τόνισε, με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα για τους ελέγχους που λέει ότι θα κάνει σχετικά με τις παρατάσεις έργων και όχι μόνο, ότι ο νέος περιφερειάρχης θα έχει 17 περιφερειακούς συμβούλους στο νέο Συμβούλιο, όσους θα έχει και η παράταξη του Πέτρου Τατούλη. Σχολίασε λοιπόν η κ. Νικολάκου ότι ο κ. Νίκας αυτό “δεν θα πρέπει να το βγάζει ποτέ από το μυαλό του, όταν παρουσιάζεται ως ένας πολιτικός που κάνει τον εισαγγελέα. Οι πολίτες έδωσαν το δικαίωμα σε εμάς να ελέγχουμε αυτόν, να ελέγχουμε τη διοίκηση του κ. Νίκα”.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Σε ό,τι αφορά τη στάση των άλλων συνδυασμών στις εκλογές του δεύτερου γύρου ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Οι ευχαριστίες που εκπέμπει (σ.σ. ο κ. Νίκας) προς όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τις δεξιές, τις ακροδεξιές, τις κεντρώες, τις αριστερές, δείχνουν το παιχνίδι της συμπαιγνίας, των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Για όλα αυτά είμαστε εδώ. (...) Μου προκαλεί μεγάλη κατάπληξη ότι ενώ τους συγχαίρει η νέα περιφερειακή αρχή όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, κανένας από αυτούς δεν βγήκε για να υπερασπιστεί τη θέση του. Απλώς αποδέχτηκαν πλέον όλοι τους ότι είχαν κάνει συνεργασίες κάτω από το τραπέζι. Και είπα εγώ ότι οποιαδήποτε συμφωνία έχει γίνει δεν ισχύει. Δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί γιατί την απαγορεύει ο Κλεισθένης”.

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Επίσης ο απερχόμενος περιφερειάρχης τόνισε ότι εάν ίσχυε κανονικά η απλή αναλογική το αποτέλεσμα θα έπρεπε να έχει βγει από την πρώτη Κυριακή, που νίκησε η παράταξή του: “Η Νέα Πελοπόννησος βγήκε πρώτη δύναμις την πρώτη Κυριακή. Εάν ίσχυε η απλή αναλογική όπως έπρεπε να ισχύει, έπρεπε σήμερα να είμαστε η περιφερειακή αρχή για να μην επιτραπούν τη δεύτερη Κυριακή αυτές οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Ερωτηθείς ο Πέτρος Τατούλης εάν συγχάρηκε τον νέο περιφερειάρχη απάντησε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό, δεν πιστεύω στη συναλλαγή. Δεν θα μπορούσα ποτέ να συγχαρώ έναν άνθρωπο που από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν υβριστικός απέναντί μου. Όχι μόνο απέναντί μου, απέναντι σε μένα και στην οικογένειά μου. Δεν δίστασε ποτέ να υβρίζει και εμένα και τους συνεργάτες μου με τρόπο εξαιρετικά ανήθικο. Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να επανέλθουν στην κανονικότητα είναι να ζητήσει δημόσια συγνώμη γι’ αυτό που απρεπέστατα έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα”.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ανέφερε ότι η παράταξή του δεν έχασε τις εκλογές, “νομίζω ότι κερδίσαμε, ήμαστουν η μόνη παράταξη που είχαμε μια ενδελεχή πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας. Το 47% είναι μια μεγάλη νίκη των ελευθεροφρόνων πολιτών της Πελοποννήσου, που πάλεψαν απέναντι σε έναν τέως πρωθυπουργό που από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν στους δρόμους. Έναν τέως πρωθυπουργό που θεωρούσε και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στην Πελοπόννησο. Δεν μπορεί να κάνει κουμάντο. Έναν τέως πρωθυπουργό που δεν σεβάστηκε κανένα απολύτως από τους λόγους της υπεράσπισης του τέως θεσμικού του ρόλου. Από έναν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος τόσο καιρό δεν είχε επισκεφθεί καθόλου την Πελοπόννησο και ήρθε να εγκαταστήσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη πάνω στις λάσπες και τις καταστροφές της Κορινθίας. (...) Ήρθε λοιπόν τόσες φορές για να κάνει κονσομασιόν στον αδύναμο υποψήφιο, ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει πουθενά χωρίς τον πρόεδρο του κόμματος, τα στελέχη του κόμματος. Ακόμα και η ακροδεξιά πλευρά του κόμματος, με τους γνωστούς Βορίδη και Γεωργιάδη, οργίασαν”.

ΤΡΟΜΟΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

Ακόμη ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι κατά διαμορφώθηκε εναντίον των συνεργατών και ψηφοφόρων του “ένα πρωτόγνωρο κλίμα εκβιασμών, πιέσεων, απειλών, όπου η Νέα Πελοπόννησος αντιστάθηκε υπηρετώντας τη δημοκρατία και τους θεσμούς. (...) Ασκήθηκε πίεση στα στελέχη να υπογράψουν δηλώσεις εναντίον της περιφερειακής αρχής. Κάτι που μας φέρνει πολύ πίσω, στη δεκαετία του ‘50 και του ‘60. Εκείνο που νίκησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν ο τρόμος, ο εκφοβισμός. Αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα και ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο γνωστός κ. Αβραμόπουλος, έστειλε χαρτί για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα. Αυτό είναι το κατάντημα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο Επίτροπος της Ελλάδος ασχολήθηκε με την υποψηφιότητα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Σε όλες αυτές τις δυνάμεις οι πολίτες της Πελοποννήσου αντιστάθηκαν και έφεραν 47%”.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι η παράταξή του “Νέα Πελοπόννησος” θα αποτελέσει τον πυλώνα δημιουργίας ενός πολιτικού φόρουμ “σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη, όπου ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι πλέον εμφανής”.

Σημειώνεται τέλος ότι ένα μέρος της συνέντευξης του απερχόμενου περιφερειάρχη ήταν επεισοδιακό, καθώς εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης ήρθαν σε λεκτική σύγκρουση και αντιπαράθεση.

Στ.Μ.