Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 15:42

Ο Γ. Δέδες παρουσίασε στην Καλαμάτα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια

Παναγιώτης Αλευράς και Γιώργος Δέδες στην Καλαμάτα Παναγιώτης Αλευράς και Γιώργος Δέδες στην Καλαμάτα

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ
Την υποψηφιότητα της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» παρουσίασε το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Δέδες, που τόνισε ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη, στην οποία συμμετείχε μέχρι πρόσφατα, λειτούργησε ως το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση…

Ο Γιώργος Δέδες παρουσίασε και τον Παναγιώτη Αλευρά, ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο Γρηγόρης Μασούρας, η Πότα Δήμιζα, ο Ανδρέας Κανάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας κ.ά.
Ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί μια πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση για τη χώρα, που έρχεται να συγχρονιστεί με τα ευρωπαϊκά κράτη, έστω με καθυστέρηση 10ετιών. Όπως σημείωσε, στα ευρωπαϊκά κράτη βασική δομή ανάπτυξης αποτελούν οι αιρετές περιφέρειες, κάτι που με τον Καλλικράτη σχεδιάστηκε να γίνει και στη χώρα μας. Τόνισε όμως ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η μεταρρύθμιση αυτή, που είναι ακόμη ανολοκλήρωτη, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά αντίθετα η Περιφέρεια λειτούργησε ως το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης, «ως ο ιμάντας μεταβίβασης της κεντρικής κρατικής γραμμής στους πολίτες της Περιφέρειας».
Επιπλέον ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη λειτούργησε ως «κλειστό, υπερσυγκεντρωτικό, αδιαφανές, αντιδημοκρατικό σύστημα εξουσίας». Ερωτηθείς για τη μέχρι πριν λίγες ημέρες συμμετοχή τόσο του ίδιου όσο και συνεργατών του στην περιφερειακή αρχή Τατούλη, απάντησε ότι από την αρχή της θητείας του διαφοροποιήθηκε σε διάφορα θέματα, όπως τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Χρήστου Μαλαπάνη, όμως πρόσθεσε ότι η ψήφος των πολιτών πριν από 3,5 χρόνια δημιούργησε ένα «καθεστώς αναγκαστικής συνύπαρξης», το οποίο διαλύθηκε οριστικά όταν ο περιφερειάρχης παραβίασε «κόκκινες γραμμές».
Πρόσθεσε ακόμη ότι με ευθύνη του Πέτρου Τατούλη επικρατεί ένας «πλήρης εκμηδενισμός των θεσμικών διαδικασιών της περιφέρειας» και ότι τα όργανα της παρατάξης Τατούλη «έχουν πλήρως απονεκρωθεί».
Δεν παρέλειψε να αφήσει έμμεσες αιχμές και για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνδυασμούς που μόνο σκοπό έχουν την καταμέτρηση των κομματικών ποσοστών και για υποψηφίους που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα της Πελοποννήσου και των κατοίκων της.
Τέλος, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι η «Πελοποννησιακή Συνεργασία» είναι ανεξάρτητος συνδυασμός, με υποψηφίους από όλους τους χώρους και με πρόσωπα καταξιωμένα μέσα από τη δουλειά τους, αυτοδημιούργητα και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Στ.Μ.