Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 00:50

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης

ΓΟΝΤΙΚΑΣ - ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ 
«Αποδείχθηκε ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια είναι ένας κρίκος του αντιλαϊκού αστικού κράτους που συνέβαλε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις εργαζόμενων, τις ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του Σώματος…

ΓΟΝΤΙΚΑΣ - ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ 
«Αποδείχθηκε ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια είναι ένας κρίκος του αντιλαϊκού αστικού κράτους που συνέβαλε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις εργαζόμενων, τις ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του Σώματος…

Ο επικεφαλής και ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης αντίστοιχα, δήλωσαν ότι θα διαθέσουν όλη τους τη δραστηριότητα για να αποκαλύπτουν και να δυσκολεύουν το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και να στηρίζουν τους λαϊκούς αγώνες.
Ειδικότερα, η δήλωσή τους έχει ως εξής: «Τέσσερα χρόνια Καλλικράτης είναι αρκετά για να επιβεβαιώσουν αυτά που λέγαμε ότι πρόκειται για μια αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του αστικού κράτους που στόχευε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου, να διαμορφώσει τις υποδομές προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο στους τομείς του ποιοτικού τουρισμού, όπως λένε του τουρισμού για υψηλά βαλάντια, στους tours operators, στις ΑΠΕ, στα δίκτυα μεταφοράς, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.
Αποδείχθηκε ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια είναι ένας κρίκος του αντιλαϊκού αστικού κράτους που συνέβαλε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις εργαζόμενων, τις ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων.
Όλοι αυτοί οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που θριαμβολογούσαν για τον Καλλικράτη σήμερα τα μασάνε.
Είμαστε η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πιο έμπειροι, πιο αποτελεσματικοί, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη νέα περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν θα λυπηθούμε κόπους και θυσίες για να αποκαλύπτουμε και να δυσκολεύουμε το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, να ενημερώνουμε και να στηρίζουμε τους λαϊκούς αγώνες, να συμβάλουμε στην αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων σήμερα, για γενικότερες και ριζικές αλλαγές στην πορεία.
Θα προβάλουμε απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών.
Μια τέτοια ανάπτυξη έχει μία προϋπόθεση, να αλλάξει χέρια η εξουσία, να μετατραπούν σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, η γη, οι πρώτες ύλες, οι πηγές ενέργειας, τα έργα υποδομής.
Ώστε να υπάρξει πανελλαδικό και περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης που θα μπορεί να διασφαλίσει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, στη στέγαση, στην ύδρευση, στην ηλεκτροδότηση, στην θέρμανση, στην επικοινωνία. Σχέδιο που θα διασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για αποκλειστικά δημόσιες-δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας.
Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας και των βασικών κλάδων της οικονομίας.
Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε και προβάλουμε ως άμεσους στόχους πάλης την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών.
Τις προσλήψεις νέου και μονίμου προσωπικού με δικαιώματα, κόντρα στις απολύσεις και στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.
Έργα υποδομής και πόρους που κατευθύνονται στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Έργα που θα προστατεύουν το βιος και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων».