Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 20:26

Το ετήσιο συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων στη Μεσσηνία

Το ετήσιο συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων στη Μεσσηνία

ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 
Στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους για το 2015 οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες. Πρόκειται για το «The Travel Convention», το ετήσιο συνέδριο της ABTA - αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία - τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε σήμερα στη Σλοβενία η Περιφέρεια Πελοποννήσου…

ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 
Στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους για το 2015 οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες. Πρόκειται για το «The Travel Convention», το ετήσιο συνέδριο της ABTA - αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία - τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε σήμερα στη Σλοβενία η Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, «το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-15 Οκτωβρίου στη Μεσσηνία και αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελών της ABTA (Association of British Travel Agents), καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.ά.).
Στη Σλοβενία, η οποία αποτέλεσε τη διοργανώτρια χώρα του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ για το 2014, σε μια εντυπωσιακή τελετή στη Λουμπλιάνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σλοβένο υπουργό Τουρισμού, υποσχέθηκε στους κορυφαίους Βρετανούς Tour Operators ότι “τον Οκτώβριο του 2015 θα γνωρίσουν την Πελοπόννησο, έναν νέο ανερχόμενο προορισμό με σημαντική δυναμική, που είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες εξαιρετικές εμπειρίες”.
Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την έκθεση WTM Λονδίνου το 2013, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο της ABTA κ. Noel Josephides, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσαν την πρόθεση τους να λάβει υποψηφιότητα η Πελοπόννησος για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια, που ανέλαβε την ευθύνη για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης, ενώ πραγματοποιήθηκε διερευνητική επίσκεψη στη Μεσσηνία και εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα της AΒΤΑ. Η Πελοπόννησος εισήλθε στην κούρσα της διεκδίκησης του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ, ανταγωνιζόμενη δεκάδες άλλους προορισμούς από τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ βρέθηκε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης με την ανταγωνιστική Πορτογαλία και την Ινδονησία.
Αναφερόμενος στην επιλογή της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η επιλογή της Πελοποννήσου αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον προορισμό όπου το σύνολο των tour operator θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής  αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Επιπρόσθετα οι Πελοποννήσιοι τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς αλλά κυρίως να γνωριστούν με τους τουριστικούς επαγγελματίες της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του τόνισε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΑΒΤΑ να διοργανώσει τo Travel Convention 2015 στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Η Βρετανική τουριστική αγορά για εμάς είναι η παραδοσιακή αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συνεργαστήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τον κ. Josephides και τους ανθρώπους της ΑΒΤΑ ώστε το 2015 η διοργάνωση του συνεδρίου του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, μια παγκόσμια τουριστική είδηση στη Μυθική Πελοπόννησο. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες τον Οκτώβριο του 2015, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλους αυτούς τους δρόμους της όμορφης Πελοποννήσου, της Μυθικής Πελοποννήσου στα βλέμματα των ειδικών με τον τουρισμό. Είμαστε εκεί για να σας εκπλήξουμε, για να σας προσφέρουμε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Μυθικής Πελοποννήσου που μέρα με τη μέρα προσφέρει στους παγκόσμιους φίλους της. 
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό για την τουριστική ανάπτυξη ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει αυτή η επιλογή για την Πελοπόννησο. “Για μια εβδομάδα θα βρεθούμε στο επίκεντρο των τουριστικών επαγγελματιών της πιο αξιόπιστης αγοράς για τον τόπο μας που δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Βρετανία. Όταν εργαζόμαστε συντονισμένα και με συνέπεια τα καταφέρνουμε”, δήλωσε ο κ. Τατούλης ενώ αναφέρθηκε και στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για μια επιτυχημένη διοργάνωση. “Επιλέξαμε να γίνει στη ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης του προορισμού που δεν είναι άλλη από τη Μεσσηνία” ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας τους συμμετέχοντες να βιώσουν την εμπειρία της “Μυθικής Πελοποννήσου”.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ κ. Noel Josephides τόνισε “είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη διοργάνωση του συνεδρίου της ΑΒΤΑ του χρόνου στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Δουλέψαμε σκληρά για ένα χρόνο και το 2015 στη Μεσσηνία θα βρεθούν πάνω από 600 σοβαροί Βρετανοί πράκτορες. Αυτό θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο ενδιαφέρον για την περιοχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την Ελλάδα όπως είναι και όπως πρέπει, ώστε να αλλάξουμε την οπτική των tour operator στην Αγγλία για την Ελλάδα. Θα δείξουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη”.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΤΑ κ. Mark Tanzer τόνισε από την πλευρά του ότι η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία αποτελούν “φανταστικό προορισμό, ο οποίος θα τύχει εξαιρετικής εκτίμησης από όλα τα μέλη της ABTA”.
Υπογραμμίζεται ότι η ABTA είναι ο σύνδεσμος των Βρετανών tour operators και το συνέδριό τους θεωρείται κορυφαίο τουριστικό event, αφού στις περιοχές όπου πραγματοποιείται σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι αυξάνεται η τουριστική κίνηση από τη Μεγάλη Βρετανία κατά 25% μέσα σε λίγους μήνες από τη διοργάνωσή του. Μέχρι σήμερα η χώρα μας δεν είχε καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοργάνωση».