Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 00:00

Η Αντ. Μπούζα απορρίπτει την ομιλία που έγινε για την 28η Οκτωβρίου!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου διατυπώνει την αντίδρασή της σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου διατυπώνει την αντίδρασή της σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

Η Αντωνία Μπούζα ισχυρίζεται ότι η ομιλία είχε κομματικό περιεχόμενο και το μόνο που δεν λέει ευθέως είναι ότι το περιεχόμενο των ομιλιών τέτοιων εκδηλώσεων πρέπει να ελέγχεται πριν την εκφώνησή τους…

Γράφει η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για τα θέματα τουρισμού στη Μεσσηνία, σε κείμενό της με τίτλο: «Εορτασμός στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και παραφωνίες»:

Στη σημερινή εκδήλωση για την Εθνική επέτειο του 1940 στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, που ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, εμπεριστατωμένη και σχετική με τον εορτασμό, ήταν άψογη η προετοιμασία των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με παρουσίαση ντοκουμέντων, αποσπασμάτων τοπικού τύπου κλπ σημαντικών στοιχείων, με εξαιρετική μουσική επένδυση και επιμέλεια. Οι αφηγήσεις αφορούσαν μνήμες από τον πόλεμο στην πόλη της Καλαμάτας και πολλά ακόμη στοιχεία, σχετικά με τα ηρωικά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που σφράγισε αρνητικά τις αρχές του 20ου αιώνα και τις μετέπειτα εξελίξεις στην πατρίδα μας. Ένα μεγάλο μπράβο από πλευράς μου, τόσο στους μαθητές, όσο και στους καθηγητές τους, που τους καθοδήγησαν και τους προσέφεραν την αναγκαία γνώση και βοήθεια.

Παραφωνία κατά τη γνώμη μου, ήταν η ομιλία εκπροσώπου της εκπαιδευτικής κοινότητας της Καλαμάτας, που αγνοώντας τον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, θεώρησε πρέπον να αναπτύξει ακροθιγώς το θέμα που αφορούσε την Εθνική επέτειο και να αναφέρει εκτενώς στην ομιλία της, προσωπικές της απόψεις περί της επικρατούσας κατάστασης στην πατρίδα μας σήμερα.

Έτσι αναφέρθηκε στην «κατοχή» της Χώρας μας, σε «αυτοκτονίες», σε παρότρυνση «αντίστασης και αγώνα», με αιχμές για πολιτικές αποφάσεις, κατεύθυνσης της Χώρας μας και πολλά ακόμη. Παρευρισκόμενη στην ομιλία της εκπαιδευτικού, διαπίστωσα πως ο άκρατος κομματισμός, έχει εισχωρήσει στο χώρο της παιδείας, που επιβάλλεται ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας διέρχεται μία πολύπλευρη κρίση, να κρατηθεί αλώβητη και μακριά από τις όποιες αντιπαραθέσεις και τις κομματικές επιταγές. Αυτό αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικών αποχρώσεων. Θεωρώ αδιανόητο εκπαιδευτικοί να ποτίζουν με φαρμάκι τις ψυχές των παιδιών, να τα κατευθύνουν στα δικά τους αδιέξοδα μονοπάτια, αντί να τ΄ αφήνουν  ν΄ ανθήσουν και να καρποφορήσουν με νέες ιδέες, αξίες και ιδανικά.

Είναι θεμιτό η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός να θέλει να εκφράσει τις απόψεις της για όσα ζούμε σήμερα, να διαμαρτυρηθεί ή να αποδοκιμάσει, καθώς και να επιλέξει όποιο τρόπο επιθυμεί είτε ν΄ αγωνιστεί, είτε να συμπορευθεί με κόμματα, παρατάξεις κλπ δημοκρατικές διαδικασίες. Όλα αυτά όμως επιβάλλεται να τα κάνει, εκτός των σχολικών αιθουσών, μακριά από τους μαθητές, μακριά από την ευαίσθητη ψυχή τους και φυσικά στις κατάλληλες προς τούτο περιστάσεις. Άλλωστε ο ημερήσιος τύπος καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Μεσσηνίας, είναι ιδιαιτέρως φιλόξενα και παρουσιάζουν όλες τις απόψεις και τους προβληματισμούς, χωρίς διακρίσεις. Μπορούσε λοιπόν η συγκεκριμένη κυρία να δημοσιοποιήσει εφ΄όσον ήθελε τους προβληματισμούς της ανεμπόδιστα. Η εκμετάλλευση ιστορικών και Εθνικών επετείων για πολιτική σπέκουλα δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και να παραμένουμε αδιάφοροι σε τέτοιες πρακτικές.