Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 23:19

Και στη διεθνή τουριστική έκθεση του Μιλάνου η Περιφέρεια

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Μιλάνου, με το οποίο συνδέεται αεροπορικώς η Καλαμάτα…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Μιλάνου, με το οποίο συνδέεται αεροπορικώς η Καλαμάτα…

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η Borsa Internazionale del Turismo ή αλλιώς International Tourism Exhange (Διεθνές Χρηματιστήριο του Τουρισμού) αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση τουρισμού στην Ιταλία και μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως. Διεξάγεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μικτού τύπου, οι δύο πρώτες ημέρες είναι αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο τελευταίες είναι και για το κοινό. Η φετινή χρονιά απόκτησε επιπρόσθετο ενδιαφέρον μιας και στο Μιλάνο ξεκινά η μεγαλύτερη γενική έκθεση σε διεθνές επίπεδο για τους επόμενους 6 μήνες η EXPO MILAN.
Η Περιφέρεια τονίζει ότι «προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά τους Ιταλούς επαγγελματίες τουρισμού καθώς και τους μεμονωμένους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και ζητήθηκε ενημέρωση τόσο από επαγγελματίες τουρισμού, όσο και από το κοινό. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των επαγγελματιών τουρισμού για εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά πακέτα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκαν τα τουριστικά γραφεία της Πελοποννήσου τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη  Ντίνα Νικολάκου και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Λακωνίας Μπελεγρή Σταματική, η οποία είχε σειρά επαφών για δράσεις στη Λακωνάι, και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η Περιφέρεια σημειώνει, τέλος, ότι «η Ιταλία  αποτελεί μια από τις πρώτες αγορές για τον τουρισμό στη χώρα μας, αλλά και πύλη εισόδου ειδικά με το λιμάνι της Πάτρας, με την εισροή μεγάλου αριθμού μεμονωμένων τουριστών στην Πελοπόννησο. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι Ιταλοί επισκέπτες που εισέρχονται ανέρχονται στον αριθμό των 6000 περίπου, πρακτική που έχει ενισχυθεί ιδιαιτέρως από την απευθείας πτήση Μιλάνο – Καλαμάτα δύο φορές την εβδομάδα».