Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 00:00

Από την Πελοπόννησο θα περνά ο αγωγός με το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ

Η ΔΕΠΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ 
«Συγκριτικό πλεονέκτημα» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, τη διέλευση του αγωγού με φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ, από την Πελοπόννησο. Σήμερα εκπρόσωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη στην Τρίπολη και συζήτησαν για το σχεδιασμό του έργου…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «την ανάπτυξη του τομέα της ενεργειακής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε σχέση με την απόφαση διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου East Med των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου από την Πελοπόννησο, την οποία χαρακτήρισε «ευόδωση των προσπαθειών του εδώ και αρκετά χρόνια», κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε (ΔΕΠΑ). και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015. Αφού τόνισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου στο Νοτιοανατολικό χερσαίο άκρο της Ευρώπης και στο μέσο της Μεσογείου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα λειτουργήσει ευεργετικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Περιφέρειας, με την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, και συνάμα θα βελτιώσει τη διεθνή της θέση.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ, αφού παρουσίασαν την εξέλιξη του σχεδιασμού και των αποφάσεων για τον αγωγό East Med, ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του μακρόπνοου αυτού σχεδίου, καθώς και για τη δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε πόλεις της Πελοποννήσου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την υφιστάμενη παροχή φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη».