Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 00:00

O Τατούλης κηρύσσει ανεπιθύμητο στο …κράτος του τον υπουργό Περιβάλλοντος!…

O Τατούλης κηρύσσει ανεπιθύμητο στο …κράτος του τον υπουργό Περιβάλλοντος!…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Σαν αρχηγός κράτους ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κήρυξε ανεπιθύμητο στην Πελοπόννησο τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, επειδή άλλαξε το σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων…

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται ότι ο περιφερειάρχης, κ. Τατούλης, προέβη στην εξής δήλωση: «Ο αυταρχικός Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης ξαναχτύπησε επιλεκτικά. Προσπαθεί εναγωνίως να ακυρώσει επίπονες προσπάθειες χρόνων που έκαναν Δήμοι, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειες για να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι προσπάθειες αυτές, σεβόμενες απόλυτα τους νόμους και τους κανόνες του εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, ωρίμασαν και έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής τους.
Προσπαθεί λοιπόν ο κ. Τσιρώνης να ακυρώσει αυτές ακριβώς τις προσπάθειες που και λύση θα δώσουν στο πρόβλημα και θα αποτρέψουν την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι συμβατές και με όσα ο ίδιος προτείνει.
Ο κ. Τσιρώνης ανάρτησε σε διαβούλευση έναν «εθνικό» σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, δικής του προφανώς έμπνευσης, αφού ακύρωσε όλες τις υπηρεσιακές εισηγήσεις του δικού του μάλιστα Υπουργείου, με σκοπό προφανώς να ικανοποιήσει προσωπικές του στοχεύσεις.
Οι πολιτικές πρακτικές αυτές είναι καταδικασμένες ως βαθύτατα αντιδημοκρατικές από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συμπεριφορά του κ. Τσιρώνη τον καθιστά πλέον persona non grata για την Πελοπόννησο».