Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:17

Παρέμβαση Νικολάκου και Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Από την υπογραφή της σύμβασης για το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου Κορινθίας, με τον περιφερειάρχη και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας Διάτμηση, Ιωάννη Κοτταρίδη Από την υπογραφή της σύμβασης για το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου Κορινθίας, με τον περιφερειάρχη και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας Διάτμηση, Ιωάννη Κοτταρίδη

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Φαρμακερά σχόλια και υπονοούμενα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας, για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατασκευαστική εταιρία του τέως υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έγινε ανάδοχος έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι παράνομο υπουργός να συνάπτει σύμβαση με το δημόσιο, όπως φέρεται ότι έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης με την εταιρία του Διάτμηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στο κόμμα και τα στελέχη του. «Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας (σ.σ. Πρώτο Θέμα), όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του σελίδα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται η ανάληψη κατασκευαστικού έργου από την εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, πρώην υπουργού Επικρατείας και πολιτικού «πατέρα» του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Φλαμπουράρης, μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία του έλαβε συμβόλαιο 3,9 εκατ.ευρώ ενόσω ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα, ομολόγησε ότι είναι μέτοχος στην κατασκευαστική εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ» και ισχυρίστηκε προκλητικά ότι κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να έχει μετοχές σε όποια εταιρεία θέλει, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ουδεμία απαγόρευση υπάρχει για τους υπουργούς. Όμως όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ, η μετοχική σχέση του τέως υπουργού Επικρατείας με εταιρεία που έλαβε έργο από το Δημόσιο του στερεί το δικαίωμα να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής και φέρνει σε δυσμενή θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρμαχο του αγώνα υπέρ της νομιμότητας Αλέξη Τσίπρα ο οποίος καλείται να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης του πολιτικού του μέντορα από τη λίστα της Α' Αθηνών».
Για το θέμα έκανε παρέμβαση με γραπτή της ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας, που μιλάει για σκοτεινά σημεία στη δραστηριότητα ενός προσώπου που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό και επιχειρεί να συνδέσει την υπόθεση αυτή το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας και τη βεβαιότητα που δείχνει ότι έχει ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πως αυτό θα προχωρήσει.
Ειδικότερα, η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας σημειώνει: «Μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν αν αληθεύουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητα σχετικά την δραστηριότητα της τεχνικής εταιρείας του τέως Υπουργού επικρατείας κ. Φλαμπουράρη. Ο πολιτικός μέντορας του παραιτηθέντος πρωθυπουργού κ. Τσίπρα οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η τεχνική εταιρεία, στην οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, ανέλαβε την εκτέλεση έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την ώρα που ο κ. Φλαμπουράρης ισχυρίζονταν ότι η εταιρεία είναι κλειστή.
Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα γίνονται πλέον κατανοητές και οι δηλώσεις του κ. Τατούλη ότι «…ο υπουργός θα υπογράψει και θα εγκρίνει τη σύμβαση» αναφερόμενος στον κ. Σταθάκη και στην κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου. Και βέβαια δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία μάς για την τύχη του φακέλου που είχε κατατεθεί πριν τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 στον αρμόδιο εισαγγελέα σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις έργων του κ. Τατούλη σε συγγενικά του πρόσωπα.
Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές για τη χώρα τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο λαός στενάζει από την λιτότητα των μνημονίων πολιτικά πρόσωπα να φέρονται ότι ψεύδονται και να έχουν προνομιακή μεταχείριση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία για την δραστηριότητα ενός προσώπου τόσο κοντά στον πρώην πρωθυπουργό!».\
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου, που μιλάει για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, στις οποίες αδίκως κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η Ντίνα Νικολάκου σημειώνει: «Σχετικά με το θέμα που έχει δημοσιευτεί στο Πρώτο Θέμα με τίτλο «Η Εταιρεία Φλαμπουράρη πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου» η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι - γνωστά  παπαγαλάκια» να εμπλέξουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «δεν μοιράζονται δουλειές». Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια για όλους και για όλα χωρίς επιλογές ή αποκλεισμούς.
Στο συγκεκριμένο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Επιτροπή Ενστάσεων, στις οποίες συμμετέχουν αποκλειστικά υπηρεσιακοί παράγοντες κατόπιν κλήρωσης, εισηγήθηκαν ως ανάδοχο την εταιρεία με την οικονομικότερη προσφορά, τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.
Η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση των ανωτέρω επιτροπών και όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις.
Την ίδια χρονική στιγμή, όπου λόγω της πολιτικής αστάθειας επικρατεί σε επίπεδο επικράτειας στασιμότητα στα δημόσια έργα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με την ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ελπίδα και προοπτική.    
Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας προεκλογική περίοδο δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν μεθόδους αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας εμπλέκοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή αρχή δεν «κιότεψαν» ποτέ και δεν φοβήθηκαν τίποτα, γιατί ήταν πάντα συνοδοιπόροι με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα όποτε χρειάστηκε και μας δικαίωσαν επανειλημμένα οι συμπολίτες μας. Με αυτούς συνομιλούμε και ορίζουμε το μέλλον μας και όχι με «χαρτογιακάδες εκβιαστές» που παίζουν το μέλλον της πατρίδας σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα».