Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:50

Όχι στην καθιέρωση ημέρας δράσης κατά του φασισμού και ναζισμού

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Ούτε καν σε συζήτηση δεν μπήκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, η πρόταση της περιφερειακής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά, για την καθιέρωση της 18ης Σεπτέμβρη, ημέρας που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ως ημέρας δράσης κατά του φασισμού και ναζισμού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά καταγγέλλει την πλειοψηφία για τη στάση της…

Ειδικότερα, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά, Παναγιώτης Κάτσαρης, σε γραπτή του ανακοίνωση τονίζει: «Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου στη συνεδρίαση της 14-9-2015, όπου αρνήθηκε ακόμη και τη συζήτηση της πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ, για καθιέρωση ημέρας δράσης ενάντια στο φασισμό και Ναζισμό, την ημερομηνία της 18 Σεπτέμβρη, επετείου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Παύλος Φύσσας, από το στέλεχος της φασιστικής Οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Γ. Ρουπακιά, με τη βοήθεια των γνωστών πια σε όλους Ταγμάτων εφόδου του κόμματος. Στην πρότασή μας αναφέραμε ότι:
Σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του συστήματος, σχεδόν τίποτε δεν έχει γίνει για χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του. Ο φασισμός και ο Ναζισμός εκτρέφονται και πάλι στην Ελληνική κοινωνία (με την απειλή της ξενοφοβίας) και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά σιγά σιγά υπό την προστασία του συστήματος. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Όσοι και όσες θεωρούν τον εαυτό τους αντιφασίστα θα πρέπει να δράσουν τώρα πριν να είναι αργά. Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε να συμβάλλει σ’ αυτή την κατεύθυνση υιοθετώντας την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΜΩΡΙΑ για καθιέρωση μέρας δράσης Ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό την ημέρα της επετείου της Δολοφονίας του Π. Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Επίσης προτείναμε τα εξής:
1. Κατά την ημέρα δράσης ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό να γίνονται εκδηλώσεις σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας.
2. Να βγαίνει κάθε χρόνο ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. με περιεχόμενο που θα συμφωνήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στις λογικές που τρέφουν το Φασισμό το Ναζισμό και το Ρατσισμό στην Ελληνική κοινωνία.
3. Να ενισχύονται δράσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (όπως φεστιβάλ – αντιφασιστικές εκδηλώσεις – ομιλίες – δράσεις κλπ) ηθικά αλλά και υλικά.
Δηλώνουμε ότι η δικαιολογίες περί δήθεν ενίσχυσης της φασιστικής – ναζιστικής λογικής σε περίπτωση καθιέρωσης της 18ης Σεπτεμβρίου σε μέρα δράσης είναι για μας εκ του πονηρού προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν τα συνεταιράκια του κ. Τατούλη από την Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο που ψηφίζουν σχεδόν πάντα τις προτάσεις του».