Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 17:18

Η Πελοπόννησος φεύγει για Μιλάνο, Στοκχόλμη, Βελιγράδι…

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 
Ο τουρισμός απαιτεί συνέργειες και κοινές δράσεις, τόνισε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα. Κάλεσε λοιπόν ιδιαίτερα τους Δήμους αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, το οποίο για τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Μιλάνου, της Στοκχόλμης και του Βελιγραδίου. Επίσης κάλεσε τους επιχειρηματίες του τομέα του τουρισμού να παρακολουθήσουν την Παρασκευή στην Τρίπολη ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ…

Η Αντωνία Μπούζα ξεκίνησε την τοποθέτησή της εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το 2015 και υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καλαμάτας έγιναν 107.501 αφίξεις μέσα σε 11 μήνες και πως μέσω του ίδιου αεροδρομίου η Πελοπόννησος συνδέεται αεροπορικώς με 14 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Υπογράμμισε λοιπόν η περιφερειακή σύμβουλος ότι η Περιφέρεια αναγνωρίζει το ρόλο του αεροδρομίου της Καλαμάτας και επενδύει σε αυτό. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια στηρίζει αεροπορικές εταιρίες που ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και ειδικότερα αναφέρθηκε στην έναρξη πτήσεων της British Airways, κάτι που είπε ότι επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες της ίδιας της Περιφέρειας, των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ και της Costa Navarino. Η κ. Μπούζα σημείωσε επίσης ότι η Περιφέρεια και η Aegean Airlines στηρίζουν κοινή καμπάνια για την προσέλκυση νέων αεροπορικών δρομολογίων και ακόμη ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιαστεί η αεροπορική σύνδεση με το Βελιγράδι, ενώ θα τριπλασιαστούν τα δρομολόγια από την Πολωνία.
Το 2015, είπε ακόμη η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον τουρισμό στη Μεσσηνία, η Περιφέρεια στήριξε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων ΑΒΤΑ, διοργάνωση η οποία απέδωσε άμεσα αποτελέσματα, όπως υποστήριξε και ειδικότερα αναφέρθηκε σε αφιερώματα που έγιναν για την περιοχή μας από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της Αγγλίας.
Ο κ. Μπούζα σημείωσε ότι η Περιφέρει θα συνεχίσει και το 2016 με την ίδια φιλοσοφία και μάλιστα επεσήμανε ότι το Φεβρουάριο θα λάβει μέρος στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου από τις 11 έως τις 13 του μήνα, στη διεθνή έκθεση της Στοκχόλμης από τις 12 έως τις 14 του μήνα και στη διεθνή έκθεση του Βελιγραδίου από τις 18 έως τις 21 του μήνα.
Όπως πρόσθεσε, «είναι απαραίτητη και η παρουσία των επαγγελματιών του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, που πρέπει να εκμεταλλευτούν τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τον τόπο. Εμείς έχουμε χώρο για συναντήσεις, για ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες, προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη γαστρονομία του τόπου μας. Ο τουρισμός απαιτεί συνεργασία από όλους και κοινές δράσεις. Ελπίζω να το κατανοήσει και α’ βαθμός της αυτοδιοίκησης αυτό και να μην γίνονται αποσπασματικές δράσεις προβολής και εξωστρέφειας που δεν φέρνουν αποτελέσματα».
Τέλος, η κ. Μπούζα προσκάλεσε τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα στην ημερίδα που θα γίνει στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή το πρωί, για το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να ενημερωθούν για τα επιδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Στ.Μ.