Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 21:02

Βιώσιμες πρακτικές για τους αγρότες

Βιώσιμες πρακτικές για τους αγρότες

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΙ
“Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές” είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στην Καλαμάτα το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ...

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους), το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες.
Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Πρόγραμμα ημερίδας
12:00 Έναρξη, χαιρετισμοί
12:30 Κωνσταντίνος Κίττας, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων - Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου
13:00 Αναστάσιος Κώτσιρας, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου: Υδροπονικές καλλιέργειες - Παρόν και μέλλον
13:30 Συζήτηση