Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 13:08

Εισαγωγική αγροτική κινητοποίηση στη Μεσσήνη, τρακτέρ στην πλατεία

Εισαγωγική αγροτική κινητοποίηση στη Μεσσήνη, τρακτέρ στην πλατεία

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 
Το γύρο της πλατείας της Μεσσήνης και ολιγόλεπτη κατάληψη του δρόμου έκαναν το πρωί αγρότες της περιοχής, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ και στο Χανδρινού τρακτέρ βγήκαν στον κεντρικό δρόμο. Ήταν η εισαγωγική κινητοποίηση ενόψει του μπλόκου που οργανώνουν αγροτικοί Σύλλογοι της Μεσσηνίας, τις επόμενες ημέρες, ως διαμαρτυρία για τα μέτρα που ξεκληρίζουν, όπως υπογραμμίζουν, τη μικρομεσαία αγροτιά…

Το πρωί αγρότες συναντήθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης και στις συζητήσεις που είχαν τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες να στήσουν μπλόκο σε κεντρικό δρόμο ή κεντρικούς δρόμους του Νομού. Την ίδια ώρα ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Χανδρινού Πυλίας.
AGROTES-MESSHNH-23-01-17.jpgΑργότερα, οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης ανέβηκαν στα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα και κορνάροντας έκαναν το γύρο της πλατείας, ενώ με ντουντούκα καλούσαν τον κόσμο να στηρίξει και να πλαισιώσει τον αγώνα τους. Οι αγρότες άφησαν για λίγη ώρα τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα στην οδό Πολυτεχνείου, καθώς επίσης αντιπροσωπεία τους επρόκειτο να επισκεφθεί τη δασική υπηρεσία της Μεσσήνης προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μεθόδευση δήμευσης των κτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών μέσω της κατάρτισης του Δασολογίου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, σε δηλώσεις του στην KalamataJournal, σημείωσε ότι η προσέλευση των αγροτών στο αγωνιστικό ραντεβού στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης ήταν ικανοποιητική, δεδομένων των υποχρεώσεων που έχουν σε εκκρεμότητα οι αγρότες. Τόνισε ότι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας και με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου έχουν οριστικοποιήσει την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες θα στήσουν μπλόκο σε δρόμους. Επίσης απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να μπλοκαριστούν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα του αγροτικού και εργατικού πληθυσμού.
Στ.Μ.
MESSHNH-AGROTES-23-01-17.jpg