Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 17:26

Απόψε κρίνεται το αν θα στηθεί αγροτικό μπλόκο στη Μεσσηνία

Απόψε κρίνεται το αν θα στηθεί αγροτικό μπλόκο στη Μεσσηνία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ 
Απόψε, μετά τη σύσκεψη των αγροτών στο Χανδρινού, την οποία διοργανώνει ο εκεί Αγροτικός Σύλλογος, αναμένεται ότι θα κριθεί το αν θα στηθεί μπλόκο και στη Μεσσηνία, κάτι που δεν είναι εύκολο, δεδομένων των εναλλακτικών διαδρομών που έχουν δημιουργηθεί με τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης μπήκε το πρωί στην Καλαμάτα με περίπου 20 τρακτέρ και ορισμένα αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες ανέβηκαν για λίγο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στη Διεύθυνση Δασών, όπου ήρθαν σε σχετικά ήπια αντιπαράθεση με την Υπηρεσία για την υπόθεση των δασικών χαρτών. Οι αγρότες τόνισαν στον διευθυντή, Γιώργο Σωτηρόπουλο, ότι δεν αποδέχονται να πληρώσουν «χαράτσι» για τα χωράφια των μικρομεσαίων αγροτών που απεικονίζονται στους Δασικούς Χάρτες ως δασικά, ότι το κράτος οφείλει, αντί να κυνηγάει τους μικρομεσαίους αγρότες για να τους πάρει τη γη, να κυνηγήσει τους καταπατητές μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως τόνισαν. Επιπλέον υπογράμμισαν ότι δεν είναι το ίδιο οι μικροί αγρότες που δημιούργησαν καλλιέργειες στις ορεινές και άλλες περιοχές με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που σε δασικές εκτάσεις έφτιαξαν γήπεδα γκολφ και οτιδήποτε άλλο, όπως παρατήρησαν χαρακτηριστικά…

SOTHROPOULOS-G-AGROTES-30-01-17.gif
Αγρότες θέτουν τα αιτήματά τους στον διευθυντή Δασών Μεσσηνίας, Γιώργο Σωτηρόπουλο
Από την πλευρά του ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, τόνισε ότι ο ρόλος του ως δημόσιου υπαλλήλου δεν του επιτρέπει να κάνει κρίση για το ύψος του τέλους αντιρρήσεων, καθώς πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, προσθέτοντας ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει άποψη την οποία όμως δεν μπορεί να διατυπώσει. Επιπλέον ανέφερε ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει τέλος αντιρρήσεων, το οποίο όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι «λογικό, δίκαιο και αποτρεπτικό», ώστε να μην τιναχτεί στο αέρα η διαδικασία από τρίτα πρόσωπα με αλλότρια ιδιοτελή κίνητρα.
Τα αιτήματα των αγροτών παρουσίασε στον διευθυντή Δασών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και άλλοι συνάδελφοί του.
TRAKTER-PLATEIA-KALAMATA-30-01-17.gifΤέλος σημειώνεται ότι ο διευθυντής Δασών ενημέρωσε τους αγρότες ότι για τον τέως Δήμο Μεσσήνης υπάρχει κυρωμένος δασικός χάρτης εδώ και χρόνια. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι ο κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος για την υπόθεση των Δασικών Χαρτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι διάφοροι αναρμόδιοι προβαίνουν σε ερμηνείες που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και προκαλούν σύγχυση.
Στ.Μ.