Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 02:35

Σχεδιάζουν κλιμάκωση οι αγρότες, κινητοποίηση σήμερα στο Δασαρχείο

Σχεδιάζουν κλιμάκωση οι αγρότες, κινητοποίηση σήμερα στο Δασαρχείο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σχεδιάζουν αγρότες στη Μεσσηνία. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τους μικρομεσαίους αγώνες σε κινητοποίηση-διαμαρτυρία το πρωί στο Δασαρχείο της Καλαμάτας, όπως και σε προσυγκέντρωση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες της Πυλίας, απόψε στις εφτά, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων…

Σε ό,τι αφορά τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με ψέματα και προπαγάνδα προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών, τους οποίους όμως καλεί να μην κάνουν πίσω.

Ειδικότερα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει: «Ο σύλλογος μας  κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 23-01. Καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες σε κινητοποίηση-διαμαρτυρία στο δασαρχείο Καλαμάτας στις 30-01 στις 10.30 πμ στις 9 πμ προσυγκέντρωση στο σταθμό Μεσσήνης.

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη δευτέρα ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία εντείνοντας την προπαγανδιστική επιχείρηση όλου του προηγούμενου διαστήματος, προσπάθησε, χρησιμοποιώντας «λυτούς και δεμένους», να βάλει εμπόδια στην επέκταση και στο δυνάμωμα των μπλόκων. Για να το πετύχει είπε κι άλλα ψέματα για την πολιτική της που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, έδωσε και νέες απατηλές υποσχέσεις, εκτόξευσε περισσότερες συκοφαντίες περί υποκίνησης του αγώνα κι άλλα παρόμοια. Δεν περνάει απαρατήρητο ότι απευθύνονται ιδιαίτερα σε μικρομεσαίους αγρότες που πήραν μέρος σε προηγούμενες κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, έχοντας επίγνωση ότι αν δεν αγωνιστούν, θα χαθούν και οι ίδιοι. Όλους αυτούς τους καλούν να εναποθέσουν τις ελπίδες τους ξανά στην κυβερνητική εναλλαγή, απ' την οποία κάηκε η γούνα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ο κάθε επόμενος συνέχιζε την πολιτική του προηγούμενου. Τους αποθαρρύνουν από το να πάνε στα μπλόκα, αναμασώντας τα περί «κομματικής υποκίνησης», υψώνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μικρομεσαίους αγρότες. Απέναντι στην άγρια πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της, απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσης από λυτούς και δεμένους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παρατάσσει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσει στον δίκαιο αγώνα, το πλαίσιο αιτημάτων του, τη δύναμη του πανελλαδικού συντονισμού, με στήριγμα τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και Επιτροπές των Μπλόκων, που παρά τις δυσκολίες καταγράφουν ενθαρρυντικά στοιχεία στη λειτουργία και στη συσπείρωση νέων δυνάμεων”.