Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:26

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμου Πύλου-Νέστορος από το υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμου Πύλου-Νέστορος από το υπουργείο Εσωτερικών

ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Με το ποσό των 90.000 ευρώ ενισχύεται οικονομικά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, από το υπουργείο Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση ζημιών που έχουν προκληθεί σε υποδομές από ακραία καιρικές φαινόμενα. Ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης,  ενέκρινε συνολικά την κατανομή 1,52 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για ανάλογες παρεμβάσεις…

Όπως σημειώνει το υπουργείο, «ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού ύψους 1.520.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές των δήμων από θεομηνίες και, για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας το προηγούμενο διάστημα, οι εν λόγω επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.340.000 ευρώ, αποδίδονται ως εξής:

Δήμος Αρταίων Άρτας 300.000 ευρώ, Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου 180.000 ευρώ, Δήμος Εμμανουήλ Παππά Σερρών 120.000 ευρώ, Δήμος Ευρώτα Λακωνίας 200.000 ευρώ, Δήμος Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας 200.000 ευρώ, Δήμος Πύλου – Νέστωρος Μεσσηνίας 90.000 ευρώ, Δήμος Χανίων 250.000 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Δίου Ολύμπου, Νομού Πιερίας, με το ποσό των 180.000 ευρώ, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους».