Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 00:21

«Αγροτοδικείο» την Παρασκευή στην Κυπαρισσία για κινητοποιήσεις του 2016

«Αγροτοδικείο» την Παρασκευή στην Κυπαρισσία για κινητοποιήσεις του 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«Οι αγώνες ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται!» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και καλεί τα μέλη της, τους μικρομεσαίους αγρότες, να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους 19 αγρότες που την Παρασκευή θα δικαστούν στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016, στον κόμβο του Καλού Νερού…

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι στόχος των διώξεων των μικρομεσαίων αγροτών είναι ο εκφοβισμό τους ώστε να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαιά τους, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η «τρομοκρατία» δεν περνάει.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάs.

Την Παρασκευή   23/2/2018  στα δικαστήρια της Κυπαρισσίας,  οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου  19 μικρομεσαίοι αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και στο μπλόκο του κόμβου Καλού Νερού Μεσσηνίας, το 2016, ενάντια  στη πολιτική που καταδικάζει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα.

Τα «αγροτοδικεία» δεν θα τρομοκρατήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η ένταση της καταστολής και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνολικά του εργαζόμενου λαού, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οι συγκυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι με την καταστολή, τη βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, την πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και το δίκιο.

Καλούμε τους ΑΣ, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να κάνουν δικής τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες αγωνιστές.

Οι αγώνες ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.

Στις 21/02/18 στις  εφορίες με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στις 23/02/18 στα Δικαστήρια  της Κυπαρισσίας ενάντια στο αγροτοδικείο.

Στις 27/02/18 στην Τρίπολη στην Πλ.  Αγίου Βασιλείου στις 18:00 ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης που μαυρίζει τη ζωή μας.

Στις 11/03/18 στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Κιλελέρ».