Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 12:26

Στις 14 Απρίλη ο Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου στην Καλαμάτα

Από τον περσινό διαγωνισμό Kalamata Olive Oil Awards Από τον περσινό διαγωνισμό Kalamata Olive Oil Awards

4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το άλλο Σάββατο, 14 Απρίλη, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου «Kalamata Olive Oil Awards», του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, το οποίο είναι μια διοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους έξι Δήμους της Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο και άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς. Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωσίας είναι η Έφη Χριστοπούλου, γευσιγνώστρια αναγνωρισμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, η οποία είχε και πέρσι την ευθύνη του διαγωνισμού…

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνει το Σάββατο 14 Απρίλη στις εφτά το απόγευμα στο Elite City Resort, ενώ θα γίνουν και ομιλίες από εξειδικευμένους για το ελαιόλαδο εισηγητές.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα γίνει στο Εργαστήριο Ποιότητας Ελαιολάδου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» (πρώην Ινστιτούτο Ελαίας).

Η ομάδα αξιολόγησης συγκροτείται από τους:

Έφη Χριστοπούλου, Panel supervisor της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και ως επικεφαλής κριτικής επιτροπής σε  εθνικούς διαγωνισμούς.

Αλίκη Γαλή, Panel supervisor της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΥΠΑΝ, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.     

Ευστρατία Κουζούμη, Panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς, ΕΛΓΟ Μυτιλήνης.

Παναγιώτης Κάτσαρης, Panel supervisor διαπιστευμένος κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.

Ελευθερία Γερμανάκη, Panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Βασιλική Σκιαδά, Αναπληρωματική Panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.

Ελισάβετ Τσιαβτάρη,  Μέλος αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΤΕΙ Καλαμάτας.

Λουίζα Μικάλεφ, Μέλος διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΕΛΓΟ Χανίων.

Μαρία Περδικάρη, Μέλος αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ευγενία Μαυροειδή, Μέλος διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.  

Επιπλέον θα τιμηθούν Μεσσήνιοι για την προσφορά τους στον Ελαιοκομικό τομέα και ειδικότερα για τη συνεισφορά τους στην αναγνώριση και στην ποιότητα του Μεσσηνιακού Ελαιόλαδου.  Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα γευσιγνωσίας όλων των ελαιόλαδων που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό με αντίστοιχα εδέσματα.