Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 23:30

“Έχεις συνταγές με πρωταγωνιστή το σύκο; Μην περιμένεις, λάβε μέρος στο διαγωνισμό”

“Έχεις συνταγές με πρωταγωνιστή το σύκο; Μην περιμένεις, λάβε μέρος στο διαγωνισμό”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΚΟΥ 
Διαγωνισμός νοστιμιάς και θρεπτικότητας, με πρωταγωνιστή το σύκο, θα πραγματοποιηθεί την άλλη Τετάρτη, 11 Ιούλη, στην Καλαμάτα. Είναι ο Μεγάλος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής-Μαγειρικής, που γίνεται για 5η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου” και της 17ης Γιορτής Σύκου, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου. Ένας διαγωνισμός που συνδυάζεται και με την επιμόρφωση τόσο για τις ιδιότητες του σύκου στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τη χρήση του σύκου στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Σας αρέσει λοιπόν η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική και οι φίλοι σας υποστηρίζουν πως ό,τι και αν φτιάχνετε είναι πεντανόστιμο; Έχετε συνταγές με πρωταγωνιστή το σύκο; Τότε μην περιμένετε, δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό…

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Elite City Resort την άλλη Τετάρτη στις εφτά το απόγευμα, ενώ θα υπάρχουν και πλούσια δώρα ως έπαθλα για τους νικητές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται  με μήνυμα είτε στη σελίδα Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στο Facebook είτε στο τηλέφωνο 6944224759.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να ετοιμάσουν είτε γλυκό είτε αλμυρό πιάτο, οπωσδήποτε όμως με πρωταγωνιστή το σύκο. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, το πιάτο μπορεί να είναι “μια δροσερή σαλάτα, μια χορταστική αλμυρή δημιουργία ή ένα γλυκό επιδόρπιο, όπου θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βασικό συστατικό ανάλογα με την έμπνευση σας φρέσκα ή ξερά σύκα, μια σπιτική μαρμελάδα ή ένα γλυκό κουταλιού! Κατά την προσέλευση σας στο χώρο του διαγωνισμού θα πρέπει να προσκομίσετε γραπτώς τη συνταγή αναλυτικά (υλικά κι εκτέλεση). Τα πιάτα θα καταχωρηθούν, θα βάλουμε νούμερο στο καθένα και θα τοποθετηθούν σε ειδικό πάγκο για να φωτογραφηθούν.

Μετά οι συμμετέχοντες και οι τυχόν συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ομιλία από την διαιτολόγο - διατροφολόγο M.Sc Καρκατζούλη Νίνα με θέμα «Σύκο, ο θησαυρός της Μεσσηνίας».

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει σεμινάριο συνταγών ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο από τη healthy food blogger Sofia Sofeto (sofeto.gr).

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, η κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει ανεξάρτητα την κάθε παρασκευή με κριτήρια γεύση, εμφάνιση, πρωτοτυπία, τεχνική κλπ. Επίσης η επιτροπή δύναται να ρωτήσει εκτενώς κάθε διαγωνιζόμενο αναλυτικές πληροφορίες για τα υλικά της συνταγής τους καθώς και για την εκτέλεση της βήμα-βήμα. Οι βαθμολογίες θα συγκεντρωθούν και θα βγουν οι 3 νικητές σύμφωνα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού, και θα παραλάβουν τα δώρα τους”.

Στον πρώτο νικητή θα προσφερθεί έπαθλο 200 ευρώ, στον δεύτερο ένα πολυμίξερ KENWOOD, προσφορά του καταστήματος “Ευμάρεια” και στον τρίτο νικητή σκεύη και εργαλεία μαγειρικής από την εταιρεία NAVA.

Στ.Μ.