Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 15:05

Συμφωνία για παρακολούθηση της ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου

Συμφωνία για παρακολούθηση της ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ 
Μια σημαντική απόφαση για τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς, απέναντι στους παράνομους τυποποιητές και διακινητές, λήφθηκε σε συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους της υπό σύσταση νέας Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου. Πρόκειται για τη θέσπιση μηχανισμού παρακολούθησης της ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου…

Ο μηχανισμός αυτός θα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο πρόληψης για την προστασία των καταναλωτών από ασυνείδητους διακινητές του προϊόντος αλλά και εργαλείο πρόληψης προστασίας της φήμης του ελαιολάδου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, “με τους επικεφαλής της υπό σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε όλο το εύρος των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και οι βασικοί άξονες μιας Εθνικής Στρατηγικής για το προϊόν.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η θέσπιση μηχανισμού καταγραφής και

παρακολούθησης της ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου από το επίπεδο της παραγωγής έως και τα επόμενα στάδια διακίνησης, εξαγωγής και κατανάλωσης του προϊόντος.

Για τη δημιουργία του νέου αυτού μηχανισμού θα αξιοποιηθεί και το υφιστάμενο δυναμικό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ”.