Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 10:39

Με πρωταγωνιστή το σύκο το 1ο Street Food Festival στον Πολύλοφο

Με πρωταγωνιστή το σύκο το 1ο Street Food Festival στον Πολύλοφο

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΛΑΛΕΖΑΣ-ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ 
Μια γιορτή με εκπληκτικές γεύσεις, πέρα από τις συνηθισμένες αλλά νοστιμότατες και θρεπτικότατες, καθώς ο πρωταγωνιστής τους θα είναι το σύκο, ετοιμάζεται για την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, η οποία θα συνεχιστεί και την επομένη, Παρασκευή 17 Αυγούστου, με την καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια βραδιά διασκέδασης, στον Πολύλοφο. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το 1ο Street Food Festival, που θα περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον οποίο μπορεί να συμμετέχει κάθε “καλλιτέχνης” της κουζίνας, μαθήματα μαγειρικής από τον Γαστροναύτη - Παναγιώτη Παπανικολόπουλο και συναυλία με ελληνική και ξένη ροκ από τους “4 matches”. Την Παρασκευή θα γίνει η 17η Γιορτή Σύκου, με τους Παναγιώτη Λάλεζα και Γεράσιμο Ανδρεάτο...

Ο διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο του 1ου Street Food Festival, θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία του Πολύλοφου. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να πάνε στον Πολύλοφο έτοιμα πιάτα, είτε αλμυρά είτε γλυκά. Μπορούν μάλιστα τα πιάτα να είναι περισσότερα από ένα, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να αυξήσουν και τις πιθανότητες να διακριθούν και να κερδίσουν ένα από τα τρία βραβεία. Το 1ο αντιστοιχεί σε 200 ευρώ μετρητά, το 2ο σε σκεύη μαγειρικής NAVA αξίας 150 ευρώ και το 3ο σε ένα tablet αξίας 100 ευρώ.

Μαζί με τα πιάτα τους οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παραδώσουν στην κριτική επιτροπή και τη συνταγή τους, γραπτώς και αναλυτικά. Μέλη της κριτικής επιτροπής θα είναι μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τα οποία θα βαθμολογήσουν με κριτήρια τη γεύση, την εμφάνιση, την πρωτοτυπία, την τεχνική κλπ.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την επομένη, Παρασκευή 17 Αυγούστου, πριν ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα με τους Παναγιώτη Λάλεζα και Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε μήνυμα στη σελίδα στο Facebook “Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου” ή στο τηλέφωνο 6944224759.
Διοργανωτής των εκδηλώσεων αυτών είναι ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου και μεγάλος υποστηρικτής η συνεταιριστική οργάνωση της ΣΥΚΙΚΗΣ.

Στ.Μ.